Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškové muffiny Zdeňka Pohlreicha

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

teniska teniska

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Muffiny jsou oblíbeným moučníkem zejména dětí, ale nepohrdnou jimi ani dospělí. Tento recept je z dílny slavného šéfkuchaře a přináší skvělou kombinaci hrušek a hořké čokolády. Jednoduchá příprava, ale skvělá chuť. Vyzkoušejte i vy.

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 398 kJ /
2 724 kcal
Bílkoviny60,80 g
Tuky96,91 g
Vláknina31,17 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 429 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy386,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku v míse promícháme s vločkami, práškem do pečiva a solí. Oloupeme a nakrájíme hrušky na malé kostičky, čokoládu nasekáme na kostičky a přidáme do mísy. Krok 2: V jiné míse prošleháme vejce s máslem a cukrem. Zalijeme mlékem a znovu prošleháme. Krok 3: Do mísy se suchou směsí přilijeme tekutou a lehce promícháme. Opravdu jen lehce, aby muffiny nebyly tuhé. Krok 4: Troubu předehřejeme na 190 °C, formu na muffiny vymažeme máslem a naplníme vzniklým těstem. Pečeme asi 25 minut.

TIP: Jednoduchý návod, jak vyrobit papírové košíčky na muffiny

Zveřejněno 10. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQz6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQz6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Dětem i mě chutnají, jen bych pro příště zkusila předem namočit vločky, aby byly vláčnější.
A přidala jsem trochu skořice

Opravdu dobré, ne moc sladké, což mám ráda :yes::yes:

Dneska jsem je pekla a jsou fakt výborný :-D :yes:

Jééé:-D tak to mě moc těší:-K a děkuji:-K

No stihla jsem okoštovat akorát jeden ještě teplý, dneska ráno už po nich nezbyl ani drobek, akorát manžel se tuze olizoval. :-D Takže posílám bodíka za dobrůtku.;-)

Evane: Vypadají krásně :-) Doufám, že vám i chutnají!;-)

Tak jsem dneska upekla Zdéňovy muffiny. :) Dala jsem tam 3 hrušky máslovky (středně velké). Mám formu na 12 muffinků a těsta bylo tak na 18. Vyšly myslím docela dobře.;-) Přikládám foto.

Paní Remková, Babica snad Pohlreichovi nikdy nekonkuroval a bohudík ani nemůže :-D

Pohlreicha moc nemusím, raději mám jeho konkurenta Babicu, ale Luci, tenhle recept se mi líbí moc;-):yes::yes:

Hrušky mám moc ráda...kombinace s čokoládou nebude mít chybu:-p:yes:

:yes::-p +1;-)

:yes::yes:+4

podle Pohlreicha proto, protože je to jeho recept a byl na takové té kartičce, co bývaly v Intersparu:yes:

Proč se to jmenuje podle Pohlreicha? Jestli to vymyslel on,tak v jakém pořadu?

:yes:Luci,vypadají opravdu moc hezky:-p+:yes:

Tématické fráze:
zdeněk pohlreich recepty, hruškové recepty, hruškové mufiny, hruškový koláč pohlreich, zdenek pohlreich recepty on line, recept čokoládové muffiny podle pohlreicha, zdeněk pohlreich kuchařka, muffiny s hruskami, recepty pohlreich, pohlreich recepty, recepty pohlreicha, muffiny od polreicha, muffiny podle polreicha, hruškové mafiny, muffiny podle pohlreicha, recepty zdenek pohlreich, zdeněk pohlreich paštika, hrušky recepty, recepty od pohlreicha, zdeněk pohlreich recepty online

Suroviny:
tuk, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, vločky ovesné, prášek do pečiva, hruška, čokoláda hořká, vejce, cukr, mléko, sůl

Přidat fotografie receptu