Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa s rýží

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

coffee

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 360 kJ /
564 kcal
Bílkoviny38,74 g
Tuky30,98 g
Vláknina14,52 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 423 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy28,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistíme cuketu (vyjadřincovat a oloupat) a nastrouháme ji. K nastrouhané cuketě přidáme 1 nadrobno nakrájenou cibuli a okořeníme (moc nesolíme, protože sůl přijde do česneku). Toto těsto necháme odležet a nakrájíme si zbytek cibule a rajčata na plátky a uvaříme rýži. Krok 2: Do vody, kde se dělá rýže, přidáme kari koření pro žlutou barvu. Když přidáváme maso, tak kuřecí plátky necháme přes noc naložené v bylinkovoslaném nálevu nebo podle vaší chuti. Krok 3: Kuřecí osmahneme lehce na pánvi předem, aby se vše nepeklo moc dlouho. Krok 4: Zapékací mísu vymažeme a vysypeme strouhankou. Dno vyklademe plátky částí cibule, na to dáme cuketu na ní maso, rajčata (pár plátků necháme na vrch) pak rýži a opakujeme, cibuli cuketu, maso, rýži. Dokud nedojdou vrstvy. Neplníme úplně po okraj. Krok 5: Zálivka s vajíčky:
mezi vrstvy naléváme zakysanou smetanu s míchanou s mlékem, majoránkou a utřeným česnekem se solí. přidáme 1 celé vejce a ze zbylých tří vajíček přidáme pouze žloutek a bílek dáme na stranu. Vše dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C Po upečení ze zbylých bílků ušleháme sníh, který dáme navrch. Na sníh naklademe ozdobně kolečka rajčat a plátky sýra a necháme chvíli v troubě dopéct dozlatova.

Zveřejněno 14. 9. 2009

Poznámka autorky coffee

Místo smetany lze použít bílý jogurt a místo kuřecích prs točený salám, který můžete osmažit s cibulkou na pánvi a tak dochutit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketa s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZqJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketa s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZqJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

ano ty věci jsou jen ty co příjdou na vrch protože mi nepřišlo důležité fotit všechny ingredience zvlášť tak se omlouvám.Je to prostě recept vše v jednom pekáči v podstatě si to můžete udělat jak chcete dala jsem to sem jako nápad.Pár let už to tak dělám je to dobré.

no na fotkach nie su odfotene v ziadnom pripade ingrediencie, ktore tvoria nakyp ...podla mna to uz mala naskladane v mise, ked sa rozhodla, ze to sfoti a vlozi ako recept...su tam uz len veci ktore idu na vrch nakypu...to biele je vyslahany sneh..nie ryza.

Jani, já na to taky včera koukala, že je to sice napsané, ale na fotce ingrediencí prostě není-tak ti člověče nevím jestli jí tam zapomněla dát:-?;-):-O

ja mam priestorove videnie, lebo robievom to kolozvarske zeli:-D:-D, takze ja si to viem celkom dobre predstavit, okrem toho snehu...ten by som si ja nedavala, lebo nemam rada zapeceny sneh

Jani, v surovinách i popise cuketa je uvedená...mne to celkovo pripadá dosť nejasne popísané, množstvo surovín, niečo nahradiť niečím a pod., mám v tom zmätok, ale možno je problém vo mne...

No, v názvu je cuketa, ne? Vidím rajčata, sýr, snad i rýži, ale nevidím nikde cuketu. Možná je pod tím něčím bílým?:-?

zajmavá kombinace,si moc neumím představit jak to chutná,budu muset upéct;-) boďka:yes:

jana r....no cuketa a ryza a maso je prikryta tym bielym onym ...to myslis, ze nevidis? narazas na to, ze by sme ocenili fotku ako to vyzera na reze?

Já mám problém a opravte mne někdo. Oči mám až na monitoru. Vidíte tam někdo to, o čem ten recept je-totiž cuketu? Já ne!:-O

Tématické fráze:
cuketa s rýží, rýže s cuketou, recepty cuketa s ryzi, cuketa rýže, cuketa a rýže, rýže cuketa, cuketová rýže, recept cuketa a rýže, recept z cukety a rýže, ryze a cuketa, zapečená cuketa s rýží, cukety s rýží, cuketa k rýži, cuketa s rýží recepty, recept cuketa rýže, cuketa s rýží recept, ryze, cuketa, cuketa rýže recept, cuketa r, recept rýže cuketa

Suroviny:
cuketa, cibule, česnek, rajče, sýr plátkový, rýže, prsa kuřecí, sůl, pepř, koření kari, koření chilli, omáčka worcesterová, vejce, smetana zakysaná, majoránka

Přidat fotografie receptu