Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lívance

Hodnocení receptu je 4,9 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Nadýchané placičky plné bublinek jsou pokrm, na kterém asi vyrůstal každý z nás. Vůně smažených lívanečků, která se line z kuchyně od babičky nebo maminky, vytáhne z postele i ty největší ospalce. Nejčastěji se podávají s mačkanými jahodami se smetanou a cukrem.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 555 kJ /
2 523 kcal
Bílkoviny94,93 g
Tuky27,71 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 912 mg
Sůl2,21 g
Sacharidy465,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vejce a za stálého šlehání přidáváme mouku smíchanou se špetkou soli. Krok 2: Těsto necháme vykynout. Krok 3: Smažíme z obou stran v lívanečníku na rozehřátém oleji. Krok 4: Lívance můžeme potřít džemem nebo povidly, přidat malý kopeček zakysané smetany nebo šlehačky, či posypat strouhaným tvarohem. Můžeme je ale jen lehce obalit v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.

TIP: Jak pro děti ozdobit jídlo jahodovými bubáky

Zveřejněno 20. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívance

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XPv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívance

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XPv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Výborná snídaně <3

:-KSuper, jednoduché na přípravu,rychlé. Dávala jsem domácí jahodovou marmeládu a na ní zakysanou smetanu.Děkuji.

Tak jsem také vyzkoušela a všem moc chutnalo, ukládám a nedělala jsem naposledy. Nenechala jsem se odradit některými ne úplně hezkými komentáři....dávám bodík

Výborné, vysoké, jen péct na co nejmenší stupeň, pro úplné propečení, ještě jsem přidal pro chuť lžíci rumu a vanilkový cukr.????

nedala jsem celý litr mlíka ,přidala jsem 2 strouhaná jablíčka

Dnes jsem tyto lívance dělala poprvé a jsou báječné.:yes::-K

Povedly se , krásně bez nejmenšího problému se smažily a otáčely , chuťově jako od babičky :-K
Zůstanu u tohoto receptu :yes:
Dělala jsem z poloviční dávky a bohatě stačilo pro tři dospělé :-)

Za me jsou lívance fajn. Dnes jsem je dělala a v pohodě. Použila jsem hladkou mouku, citronovy cukr. Testo pěkně vykynulo, netrhalo se pri smazeni ani se nelepilo. Za mě ok. :-)

Dnes jsem je dělala už podruhé a opět super! Přesně podle receptu, krásně to kyne, rodina čeká, až dosmažím další :-p

Dnes jsem dělala z poloviční dávky, cca 300 g hladké mouky, droždí cca půl kostky, 1 vajíčko. A jsou naprosto luxusní, mňam mňam, dovoluji si říct, že to jsou nejlepší lívance jaké jsem kdy udělala :yes::yes::yes:

kluk v akci 22. 10. 2013 09:09
recept je na nic, je tak strucny, ze uz jste mohli rovnou napsat "prostr livance, to kazdy umi"...

priserne - testo ridke a livance se pripalují - nedá se jíst, těsto jsem vyhodila

Super recept, díky za něj ;-) krásně se mi všechny povedly :-) + bodík ;-)

mnamky mnamky josu výborné jdeme je opět dělat moje hladové děti jsou z nich nadčené :yes:

livance jsou z tohoto testa skveleale.Ale popis testa v tohle receptu urcite neni pro zacatecniky neni tam jakou mouku( hladka, hruba, polohruba) a anni tam neni na co citronovou kuru jsme nevedela jestli do testa a nebo az na livance. A jeste tam neni napsano jak dlouho nechat kynout recept je super ale ten popis za to bych body strhla:-!:-/

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
lívance kluci v akci, lívanec, lívance kynuté kluci v akci, livance bez drozdi, recept na lívance z droždí, lívance z droždí, lívance-sušeným droždím, lívance recept kluci v akci, recept na lívance bez droždí, livance z hladke mouky, lívanec recept, testo na livance, lívance se skořicí, recepty-livance, lívance-recept, hrníčkové lívance, recep na lívance, recept na lívance kluci v akci, livance testo, kluci v akci lívance

Suroviny:
vejce, sůl, cukr, mléko, droždí, kůra citronová, mouka polohrubá, olej

Přidat fotografie receptu