Suroviny
Porce: 2.50 litru
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 131 kJ / 509 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,46 g |
Tuky | 23,52 g |
Vláknina | 10,95 g |
Cholesterol | 83 mg |
Sodík | 1,59 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 39,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bramboru, květák a žampiony nakrájíme na menší kousky, mrkev a sýry nastrouháme a necháme na později.
Krok 2: Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlejší jíšku, zalijeme zeleninovým bujónem s vodou, poté přidáme nakrájenou zeleninu, žampiony, oregáno a necháme vařit, než zelenina změkne.
Krok 3: Nakonec přisypeme strouhanou mrkev se sýry a necháme vařit, než se sýry roztaví. Kdo chce dosolí, ale pozor, bujón, vegeta a sýry jsou slané.
Krok 4: Do polévky přihodíme krájenou jarní cibulku, převaříme jí a pak už jen posypeme pažitkou.
Zveřejněno 27. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka "Dobrotivá vymyšlenka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6r7
Moje poznámka
Polévka "Dobrotivá vymyšlenka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6r7
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 5 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 20 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 22 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zvěřinový guláš
Sumaru před 34 minutami
Šlehačkový beránek
Piafka před 41 minutami
Květákovo-brokolicová polévka s rybičkama
RomanaMonika před 48 minutami
Biskupský beránek
janina8 před 1 hodinou
Knedlík z polenty
Denade před 1 hodinou
Kokosový beránek
Mikinka30 před 1 hodinou
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
káťa před 2 hodinami
Mazanec
VeraStranska před 2 hodinami
Segedínský guláš
Dasa89 před 2 hodinami
Tématické fráze:
slaná polevka,
co se slanou polevkou,
jak na slanou polévku,
aby nebyla slaná polévka,
hraskova polevka s bougrem,
co udelame se slanou polevkou,
co je blavajs,
slaná polévka jak,
jak vařit oregáno v polévce,
jak na to -slaná polévka-jak na aby nebyla tak slaná,
myso pasta
Suroviny:
brambory,
žampióny,
cibule,
mrkev,
květák,
sýr niva,
sýr eidam,
cibulka jarní,
bujón zeleninový,
vegeta,
mouka hladká,
máslo,
pažitka,
sůl,
koření oregáno čerstvé,
pažitka
Komentáře (28)