Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Selský bramborový salát s "vůní" Loštic

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 104 kJ /
1 459 kcal
Bílkoviny90,56 g
Tuky26,50 g
Vláknina27,09 g
Cholesterol 7 mg
Sodík 4,55 g
Sůl11,03 g
Sacharidy201,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, nepřevařit! Omytou pažitku či cibulovou nať nakrájíme nahrubo. Papriky očistíme, zbavíme jader a žebroví, nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Okurky taky nakrájíme na kolečka, tvarůžky na hranolky. Všechno spolu v míse promícháme. Krok 2: Ocet naředíme 50 ml horké vody, rozpustíme v něm cukr a instantní vývar. Přidáme hořčici, olej, kmín a prošleháme. Podle své chuti opepříme a osolíme. S tou solí opatrně, tvarůžky jsou slané. Krok 3: Zálivkou přelijeme salát a opatrně promícháme. Necháme 30 minut odležet. Krok 4: Doladíme chutě solí a pepřem. Komu se bude salát příliš kyselý, přidá cukr. Na závěr posypeme pažitkou. Podáváme k různě upraveným masům, my měli pečené koleno.

Zveřejněno 5. 5. 2013

Poznámka autorky rebeka

Recept mně přišel emailem z Plzně od kámošky ( díky, Andrej )

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDDk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDDk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

:-p:yes::yes::yes:

Irule:;-):-):yes:

rebeka:díky:-), tak to vyzkoušíme a uvidíme ;-), hermelín a nivu zbožňuju :-p;-)

Irule: och, tak to nevím.. právě těmi syrečky je ten salát, jaký je.. tak nějaký jiný, "voňavý" zrající.. Romadur:-?:-? nebo Hermelín nebo niva:-?:-? fakt nevím:-(

vypadá to krásně:yes:, ale syrečky pro mě nee ;-(, i přesto, že jsem z olomoucka. Dají se vynechat, nebo nahradit něčím jiným:-? Děkuji za radu ;-):-K

To musela být vůně:-p:-):yes::yes:

Já si prosím tu porcičku na třetí fotce;-):-Dkujíí:-!Pochutnala bych si ovšem na všem:-p:yes::-K

děkuju všem:-)

No to musí být dobrota jen jsem polkla:-p:yes::yes:

Určitě příjemně chuťově vyladěný a krásně vonící salátek:yes:

:yes::yes: ten vypadá skvěle Naděnko, přitažlivé dlabando :yes::yes::-K:-p

... hele "tvargle" to bude dobrota;-);-);-)

Nemáš zač kámo;-), hezčí než originál:-D:yes:

Veľmi netradičné, aspoň pre mňa. Syrečky mám v obľube, určite by mi chutil tvoj šalát.:yes: (aj to koleno!)

Extáze chutí a vůní:yes::yes: to by se líbilo mojí drahé polovině;-) pošlu ho s kastrólkem, jo:-?:-?:-D

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
salát ze syrečků, selský salát, salát se syrečky, selský bramb.salát, bramborový salát se syrečky, bramborovy salat pro dva, selsky brambor, selsky bramborovy, jaký typ brambor na bramborový salát, salát ze sirečků, bramborovy selsky, selsky zeleninovy salat, bramborový salát s cibulovou zálivkou, bramborový salát s romadůrem, typ brambor na saát, selský bramborový saát, bramborový salát z cibulovou zálivkou, original bramborový salát, selský bramb.salát, bramborový salát s tvarůžky

Suroviny:
brambory typ a, pažitka, paprika čerstvá červená, okurky sterilované, sýr syrečky olomoucké, ocet vinný červený, cukr moučkový, vývar zeleninový, hořčice dijonská, olej olivový, sůl, pepř mletý, kmín drcený

Přidat fotografie receptu