Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dortíky v kalíšku

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: na 8 skleniček o objemu 300 ml

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 511 kJ /
2 990 kcal
Bílkoviny37,10 g
Tuky309,04 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,90 g
Sodík 524 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy15,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolku rozpustíme máslo, pak vyšleháme s krupicovým cukrem, postupně zašleháme jedno po druhém vejce. Šlehačem dohladka prošleháme kakao s horkou vodou a vmícháme do ušlehané vaječné směsi. Krok 2: Postupně střídavě zamícháme kysanou smetanu a mouku prosátou s práškem do pečiva, sodou, solí a vanilkou. Vlijeme do máslem vymazaných sklenic se širokým a rovným hrdlem asi do 2/3 jejich výšky. Krok 3: Postavíme na plech a pečeme asi 40 minut na 160-180°C. Mezitím si klasicky uvaříme pudink, osladíme vanilkovým cukrem a prochladlý našleháme s mascarpone. Dáme chladit. Krok 4: Vychladlý piškot ze sklenic vyklopíme, sklenice umyjeme a dobře vysušíme. Piškotové pyramidy podélně rozkrojíme na díly o výšce cca 3 cm (podle výšky sklenic). Krok 5: Postupně vracíme zpět do skleniček v pořadí: piškot, vrstva krému, jahůdky, piškot atd až do naplnění skleniček. Zdobíme krémem, ovocem, šlehačkou, všechno podle chuti. Krok 6: Pokud je piškot pečený na plechu jako plát, dají se vykrájet formičkami jakékoliv tvary a skládat stejně na sebe s krémem a ovocem jako dortíky.

Zveřejněno 15. 7. 2012

Poznámka autorky senky

Skleničková verze má tu výhodu, že pokud mají sklenice odpovídající víčka, je z nich luxusní dezert na piknik nebo ke grilovačce, na cesty atd.

Minulý týden jsem do plastových krabiček udělala cestovní verzi omladině na cestu do Varů na filmový festival a byli nadšení a spolucestující v kupé prý záviděli :))

Inspirace v APETIT 7/2012, ale značně upraveno.

Ještě dodávám, že je to jeden z receptů Dity Pecháčkové v Deníku Dity P.

Na závěr jedno doporučení...pokud máte rádi víc krému, tak pak krém ze dvou dávek !!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortíky v kalíšku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBWK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortíky v kalíšku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBWK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Alexiss:Pravdu díš, sestři:-K:yes:

senky: Dita P. je i moje hvězda. Bez ní už Apetit není, co býval, občas uvažuji o zrušení předplatného. Pro magazín Albert běhám do Albertu vždy začátkem měsíce, jinak tam téměř nechodím. :-8:-)

killinka: Vyzkoušej, jsou :yes::yes: Ditu P. mám už přečtenou snad i po zpátku:-D:-D

killinka 7. 5. 2013 09:33
Chystám se vyzkoušet :-) Jinak jeden z mých oblíbených receptů z kuchařky Deník Dity P. Je super, hodně nápadů a velmi jednoduché, doporučuju :-)

efektní pohárek, přímo sexy:-8:-8;-):yes::yes::-K:-K

Díky Vám všem za ohlasy:-K:-K je to fakt boží a musela jsem se moc ovládat, abych nevyplenila ledničku:-D:-D:-D příprava není ani tak složitá jak to vypadá a efekt obrovský;-):-)

Krásné kalíšky:yes:. Viděla jsem, že podobné poháry prodávají v Globusu. Teď už vím jak na to;-):-p

:-O:-O:yes:

Krásné " dortíky ":-):yes::yes:

:-OTy bláho,nebo Jani:-?:-DJak píše srettka...;-)Tu Tvou hezky nafocenou parádu oceňuji dalším bodíkem:-p+17:yes::-KA až sem pojedeš,nezapomeň přibalit:-D

Nápadité:yes:,krásné!:yes:

tak tomu se říká jasný dezertový masakr:-O tedy krásný masakr:-p:yes:

:-p:yes::yes:

perfektní:yes::yes:+11

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
plastové kalíšky na dezerty, kalíšky na dezerty, burgundský guláš podle dity, dita pecháčková recepty sekaná, dita pecháčková recepty svíčková, vaječná pomazánka podle dity p., dita pecháčková recepty dýnová polévka, burgundský guláš dita p., dita pecháčková recepty, dita pecháčková cukroví, deník dity p. recepty králík na hořčici, sekaná dle dity pecháčkové, burgundský guláš podle dity p, dita pecháčková recepty králík, dezert do kalisku, recepty na poháry dity p., dita pecháčková svíčková, dezerty do kalíšků, kalíšky na dezert, sekana podle dity pechackove

Suroviny:
máslo, cukr krupice, vejce, voda, kakao holandské, mouka hladká, sůl, soda jedlá, prášek do pečiva, vanilka, smetana kysaná, máslo, mléko, pudink vanilkový, cukr vanilkový, mascarpone, jahody

Přidat fotografie receptu