Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 591 kJ / 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,70 g |
Tuky | 37,86 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,95 g |
Sůl | 4,65 g |
Sacharidy | 6,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle spěníme nakrájenou cibulku.
Krok 2: Vložíme suroviny stažené ze špízů, včetně zbylého výpeku.
Krok 3: Zalijeme přiměřeným množstvím horké vody a vmícháme hořčici.
Krok 4: Vmícháme nastrouhanou okurku a dochutíme (já Harmonií chuti).
Krok 5: Provaříme a dle potřeby zahustíme moukou a dochutíme. Podáváme s rýží, těstovinami i bamborami. Kdo jak rád.
Zveřejněno 29. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špízová omajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5woR
Moje poznámka
Špízová omajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5woR
Nejnovější recepty
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno před 10 hodinami
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 12 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Třená staročeská bábovka
Přidáno 28. 4. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vietnamská pánev s vepřovým masem
Sahula před 5 hodinami
Banánová bábovka
Ketynna před 6 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Oskeruska před 7 hodinami
Šunkofleky
Sabiii před 10 hodinami
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Sabiii před 10 hodinami
Můj segedínský guláš
radekfiala před 11 hodinami
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Ernest_Bago před 11 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
pokorny.iv@email.cz před 12 hodinami
Pampeliškový med
pavlina.smrzova@seznam.cz před 12 hodinami
Nepečený jablečný dort
masarykoele před 12 hodinami
Tématické fráze:
zbyly testoviny a bambory recept,
spizova omáčka k masu,
recepty našich prababiček na omáčky z klobás,
jiny nazev pro špíz,
co uvarit ze zbylych klobas,
gyrost,
vlaďa hruška recept brambory,
omacka ze zbylych spizu,
recept na přípravu wolčestru,
omajda,
dobra omajda,
rajska omacka vládi hrusky,
tncz.recept l.hrušky na plněné brambory
Suroviny:
maso,
paprika,
cibule,
klobása,
cibule,
okurky sterilované,
sádlo,
mouka polohrubá,
hořčice,
pepř,
chilli,
koření gyros,
omáčka sojová,
olej,
Komentáře (9)