Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenčina kapsička plná restované zeleniny

Plněná panenka pečená v troubě, je skvostný pokrm, který spojuje šťavnatost kvalitního masa s čerstvou chutí nakládané i sezónní zeleniny. Pečením získává zlatavou, křupavou kůrku, zatímco uvnitř je měkká a plná chutí.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 865 kJ /
924 kcal
Bílkoviny108,03 g
Tuky37,29 g
Vláknina13,90 g
Cholesterol 242 mg
Sodík 241 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy34,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku nakrájíme na širší plátky nebo na motýlka. Opatrně naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: V pánvi na oleji z rajčat a másle orestujeme na kostičky nakrájenou 1 cibuli, cuketu a sušená rajčata. Směs jemně osolíme, opepříme a okořeníme kořením. Restujeme, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Krok 3: Směs pak rozdělíme na plátky masa. Maso sepneme párátky, obalíme v hladké mouce. Krok 4: V pekáčku rozehřejeme olej, orestujeme dozlatova nakrájenou cibuli. Maso zprudka orestujeme ze všech stran, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 minut. Krok 5: Maso z výpeku vyjmeme, vydusíme na ohni do tuku. Zasypeme 2 lžícemi hladké mouky. Mouku osmahneme, podlijeme asi 200 ml vody, důkladně promícháme dohladka, provaříme 15 minut. Omáčku dochutíme dle své chuti. Krok 6: Na závěr vložíme upečené kapsičky zpět do omáčky a necháme prohřát.

TIP: Vepřová panenka - nejlepší recepty

Zveřejněno 31. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z4gr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z4gr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Ivulinko, veprovou panenku muzu 100krat jinak....:-D. Krasny recept, krasne nafoceno, neni co dodat, nez prihodit bodik. Dekuji za inspiraci....:-p:yes::-K.

Kapsička jak malovaná, to bude dobrotisko :yes::yes::-p

:-K moc hezké, lákavé, barevné :-8:yes::yes:

ivulinka:Použiju Adamovo žebro,vím,jen málo:-))nemám ráda překořeněný jídla.Děvčata,právě jsem čistila houby:yes: a dala vařit houbovou polívku,chlap si nedal říct a v dešti šel a našel:-D:-D:-D

Severinka:Já jsem si ho taky vystřihla a nalepila na skleničku,ovšem jen název:-//složení jsem zahodila,prostě tydýt:-((

Majka8:já si z pytlíku po koření vždy vystřihnu ten název a lepící páskou ho přilepím na skleničky, pak hned vím co, co obsahuje:-D:-D vyfotila jsem to, ale tady se to nedá přidat a Ivušce nechci kazit recept:-D:-D:-D

Majka8:možná bych použila Adamovo žebro, já ho kdysi měla a bylo prima pikant, možná čubricu, já myslím, že ať zvolíš jakékoliv koření, že tím nic nezkazíš, ale pozor at jím neubiješ chut rajčat, u rčitě ne grilovací.
Budu čekat na výsledek tvého asi zítřejšího obědu:-K

ivulinka:Ivanko jsi zlato když poradíš,já jsem všechno koření dala do skleniček,takže mám jen název a složení je vyhozeno.Mám...HABIBI,MEDVĚDÍ GRIL,TANDOORI MASALA,KRAKONOŠOVO KOŘENÍ,ADAMOVA ŽEBRA,ČUBRICA,ARGENTINA,ŠUMAVSKÁ SMĚS,AZTÉCKÝ POKLAD.Pak už jen různý grilovací a taky na vepřové pečené maso.

Majka8:vyfotila jsem ti balení a složení Hungária Reny, můžeš porovnat se svým dostupným kořením:-)

1974andrea:no vidíš, vždyť díky tobě jsem si ta rajčátka tak oblíbila a docela dobře jsme se skamarádili a já už na to skoro i zapoměla, ještěže jsi mi to připoměla:-K

Majka8: dej tam jakékoliv, víš, já jsem koření od Reny dostala jako dárek a občas si koupím v Tescu v PV když tam stojí paní se stánkem s Reny kořením. Chtěla jsem tam dát nějaké, aby se chutí doplnovalo k těm sušenm rajčatům, cuketa je nevýrazná, tak napiš co máš doma za koření...zkusíme něco vybrat;-):-)

ivulinka:Tak jsem vyndala z mrazáku panenku,všechno doma mám mimo koření Hungária,prosím poraď,dá se to nahradit jiným kořením?Mám doma spoustu různých koření koupených na trhu.

Á, naše panenka Ivulinka;-) Máš to Ivčo moc pěkný a jsem ráda, že jsme tě tenkrát v Praze dostrkaly k vyzkoušení těch sušených rajčat:-D Vidím, že sis je oblíbila:yes:

ivulinka: ;-), máš to fakt nádherný, mně by ta náplň určitě vypadla:-8:-))

maris: takže napraveno:-K

Tématické fráze:
krkovicka 100 krat jinak, krakonošova cibulačka, kořeni do restovane zeleniny, restovaná zelenina z pytlíku, hungaria reny, koreni restovanou na zeleninu, korbáčky složeni, kuře cipísek, restovane houby, houby restované na mrazák, recepty na restované sušené houby, restovaná zelenina na másle, kde koupím koření čubrica, je lepší pod pečené maso zeleninu restovat, kotlety 100krat jinak, koření na restovanou zeleninu, jak dlouho restovat zeleninu, veprove kotlety k restovane zelenine recepty, medvědí gril reny, restovaná zeleninka

Suroviny:
panenka vepřová, sůl, pepř mletý, cuketa, rajče sušené, cibule, olej, máslo, koření, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu