Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džem z reveně

Marmeládu dokážeme připravit z kdejakého druhu ovoce. Z reveně a cukru připravíme sladkou, ale zároveň lehce trpkou marmeládu, která se hodí třeba na palačinky nebo vánoční linecké. Tak využijte krátkou, ale intenzivní sezonu reveně.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 054 kJ /
2 164 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy516,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou reveň pokrájejte na cca 1 cm kousky a umelte na masovém strojku. Pozor - máte pocit, že teče samá voda. Kousky nedělejte větší, případná vlákna ucpávají mlýnek. Krok 2: Dále se postupuje podle návodu na gelfixu, tj. nejprve se povaří s gelfixem a teprve pak se přidá cukr a znovu se povaří. Krok 3: Hotovou marmeládu plníme do čistých sklenic. Otřeme hrdla, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru.

Zveřejněno 6. 6. 2013

Poznámka autorky hosta

Je tu několik zavařenin z reveně .. a něčeho, ve všech se reveň dusí ve vodě. Takto umletá je daleko jemnější, používám ji na linecké cukroví.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z reveně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wkx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z reveně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wkx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Určitě udělám rebarbory mám v létě hodně.Díky za recept.:yes::-p;-)

hosta:Šoupnu to do sekáčku,ten umí,rozmydlí to na kaši a to na závadu nebude...teda doufám

majka8: no pokud se ti povede rozmixovat, tak je to asi stejné, zkus posekat na malinké kousky a pak mixovat;-)

Proč mně to napsalo..neregistrovaný,tomu teda nerozumím

Hm...jsem na chalupě a úroda reveně je velká,zítra koupím Gelfix a večer písnu jak se zadařilo,můžu to rozmixovat?Nemám tu mlýnek na maso

Klaďas:yes::yes::yes:To mě nikdy nenapadlo pomlet!!!!!! Hned zkouším.

Koukla jsem, a až teď se k tomu dostávám, právě jsem dodělala koláč z reveně, nevím proč, ale mám ji na koláč nejradši, nápad z mletou revení je dokonalý, džem vypadá skvěle:-K;-):-p:-p:-p:yes:

:yes::-K

ÁÁÁ to se mi bude hodit, ukládám, vyzkouším :yes::-K

Všem děkuji za užitečné rady:-K:-K. Zkusím zamrazit. Mám z ní ráda koláč, někde ho tady mám, ale dělám tak 2x za sezonu. V zimě bude určitě chutnat. Ještě jednou díky:yes:

:yes:no rebarboru můžu v jakékoli podobě..ale na tom lineckém to bude bomba..děkuji za recept:-K:-K:-K:-K

rozmarynaH: Na kompostu? :-O:-? Taková škoda, to mi ji radši posílej poštou. ;-):-D Já rebarboru především zamrazuji, pak se jen vytáhne a použije se jako čerstvá. Džem jsem si koupila jednou od jedné paní, která je vyrábí a byl výýýýborný! :-*

Jelikož nemám mlýnek, šlo by to rozmixovat?

rozmarynaH: V kompostu:-?:-!:-O To neeeeee:-!:-!:-!:-!:-!:-! Tato marmeláda vypadá krásně, rebarboru jde povařit a zamrazit, já z ní dělám chutné chutney :-p:-))

rozmarynaH: Je trochu podobny dzemu z angrestu (trochu). Moje maminka z revene delala i kompot a pridavala k ni posledni jablka ze sklepa. Tak se jich elegantne zbavila a bylo to dobre. Ovsem chtelo to dost hodne cukru.

Tématické fráze:
reveň, reveň, marmeláda z reveně, reven marmelada, reveň recepty, recepty z reveně, recepty reveň, co je reveň, kompot z reveně, jak zamrazit reveň, reven kompot, recept na marmeládu z reveně, reveně, zavařenina z reveně, co s revení, reveň recept, recepty - reveň, marneláda reven s jahodami, reven marmeláda recept, marmelády s revení

Suroviny:
reveň, gelfix 2:1, cukr

Přidat fotografie receptu