Domácí paštika z kachních jater
Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i úplný kuchařský začátečník. Tajemství tkví v dostatečném množství kvalitního másla, paštika díky němu získá správnou konzistenci a hlavně skvělou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 882 kJ / 928 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,20 g |
Tuky | 16,77 g |
Vláknina | 8,83 g |
Cholesterol | 2,60 g |
Sodík | 409 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 33,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci necháme rozpustit větší množství tuku, přidáme nakrájenou cibuli, krátce orestujeme (pozor, nesmí zhnědnout) a rozmačkaný česnek.
Krok 2: Vložíme očištěná a pokrájená játra, která též lehce orestujeme s pár špetkami hotového paštikového koření (pokud máme čerstvé bylinky, necháme si je až na mixování) a zalijeme portským vínem, které necháme téměř vypařit.
Krok 3: Hotovou směs přendáme do mísy, přidáme čerstvé nasekané bylinky, muškátové koření a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
Krok 4: Pak přidáme sekané mandle a další, např. brusinky a promícháme.
Krok 5: Hotovou fáš přendáme do misek, ozdobíme petrželkou, zalijeme zbylým tukem, necháme vychladnout a poté ztuhnout minimálně přes noc v lednici.
Zveřejněno 8. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí paštika z kachních jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/popr
Moje poznámka
Domácí paštika z kachních jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/popr
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Malinové "obrázky"
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 7 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 21 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 23 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 1 hodinou
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 2 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 6 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 6 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 17 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 22 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 22 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak 20. 12. 2024 14:22
Tématické fráze:
paštika z kachních jater,
kachní paštika,
kachní paštika z jater,
paštika z kachních jater recept,
domácí paštika z husích jater,
domácí paštika pohlreich,
kachni paštika pohlreich,
kachní pastika recept,
paštika z husích jater pohlreich,
paštika z kachních jater pohlreich,
kachni jatra paštika,
domácí husí paštika,
paštika z husích jater recept,
paštika z husích jater,
jak se dělá kachní paštika,
recept na kachni pastiku,
paštika s kachních jater,
domácí paštika z jater,
husí paštika pohlreich,
kachní jatrová paštika
Suroviny:
játra kachní,
cibule,
česnek,
víno portské,
máslo,
mandle sekané,
kapary,
brusinky,
petrželka zelená,
koření paštikové
Komentáře (3)