Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahody pod sněhovou pusinkou

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 553 kJ /
2 522 kcal
Bílkoviny63,30 g
Tuky164,09 g
Vláknina13,75 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 825 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy191,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a okapané jahody překrájíme na menší kousky. Krok 2: Z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou přemístíme do máslem nebo olejem ve spreji (já) zapékacích misek. Trochu upěchujeme. Krok 3: Žervé se žloutky a vanilkovým cukrem vymícháme do krému. Uvaga!! Je to řídké, ale klííd... to se vstřebá... třeba :-))). Tuto řidlinu :-)) spravedlivě rozdělíme na těsto do misek. Mně to vyšlo do čtyřech větších a třech pidi. Krok 4: Na krém pohážeme jahody a vložíme do trouby, vyhřáté na 160 st ( dolní + spodní ohřev ) Krok 5: Pečeme cca 25 minut. Tváří se to jak amarouny, ale po vychladnutí to bude v cajku :-). Krok 6: Z bílků a 2. vanilkového cukru vyšleháme pevný sníh, kterýžto po upečení jahodových misek lžící ofafrně navrstvíme, tzv. načepičkujeme nahoru. Krok 7: Můžeme zlehka sypnout třtinovým cukrem a prskneme to vše ( já ty misky dala na plech ) pod gril na 3 - 5 minut. Nic!!! Žádné cigárko, kafíčko... na mobil taky zapomeňte, a hlídejte jak pes. V tomto okamžiku bychom to mohli totiž snadno spálit, a to nechceme.

No, a je to. Dobrou chuť.

Zveřejněno 26. 6. 2013

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: červnový F.O.O.D.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XXEo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XXEo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

to je paradicka:-);-)fotky su nadherne:-K....isto vyskusam:yes:

Krása:yes::yes::yes: a úžasné fotky;-):-K:-K:-K + boďajz;-)

Ještě jednou děkuji všem za hezké komentíky a shlédnutí receptu:-K:-)

:-):yes:

Moc pěkné, takhle to dělám s rebarborou jako crumble, nebo tak nějak, je to moc dobré a Ty máš super nápad, jdu do toho, taky, zkusím:-K:-p:-p:yes:

Nadi, tak to je krásné jahodové pošušňání,jak já dala bych si jednu mističku, ale už určitě pozdě jdu :-p;-):-):-K +19:yes:

:-p:-p krásný receptík a úžasné foto :yes::yes::-K

Krásné foto a krásný recept... tudíž uloženo ;-):-K Jo a bodík :yes:

opět luxusní:yes::yes: bodík letí:-K:-K:-K vypadá to úžasně a určitě to taky tak chutná, nádhera Rebí :-K:-K:-p:-p:-p

Rebeko dnes ideální menu s tím perkeltem a nádherné fotky:-p:yes:ukládám obojí a v nejbližší době vyzkouším;-)ale body letí hned:yes::yes:

Ježiši Kriste, to je krása! :-O:yes::yes::yes:

Rebečko,bez komentáře:-*:-K:-K:-p:yes:

Jako vždy - krásné, vtipné, roztomilé.:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

Asi bych se měla rozjet na kafíčko...a to hned, dokud něco v těch mističkách je:-D
:yes::yes::yes:

Podle toho popisu úplně vidím jak to dělám :-D

Načíst další komentáře (12)

Tématické fráze:
kafíčko a cigárko, tvarohový cheesecake, jahody recepty, kafíčko cigárko, recepty z jahod, neco z jahod, jahody se sněhem, něco s jahod, moučníky z jahod, pohár se sněhovými pusinkami, na kafíčko a cigárko, pohár s pusinkami, snehove pusinky s jahodami, tvarohový moučník, jagody se snehem, cigárko kafíčko, co pod jahody, zakusky s pusinkami, jahody s pusinkami, jahodyse sněhovými pusinkami

Suroviny:
jahody, máslo, mouka hrubá, cukr třtinový, vejce, sýr žervé, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu