Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Kuřecí perkelt je velmi podobný paprikáši, alias kuřeti na paprice, nicméně pár odlišností tam přeci jen najdeme. Uvařte rodině lahodnou omáčku s jemným masem a lehce pikantní chutí, budou žadonit o přídavek.
Suroviny pro 1
4 - 6
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 175 kJ / 4 822 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 248,29 g |
| Tuky | 244,38 g |
| Vláknina | 25,32 g |
| Cholesterol | 1,65 g |
| Sodík | 3,49 g |
| Sůl | 8,27 g |
| Sacharidy | 397,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p8G
Moje poznámka
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p8G
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 16 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 52 minutami
Likérové špičky
Sahula před 2 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 3 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 3 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 3 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 4 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 4 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 5 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí perkelt,
perkelt,
perkelt s noky,
maďarske noky,
maďarský perkelt s noky,
kuřecí perkelt recept,
kuřecí s noky,
noky recept,
perkelt recept,
slovensky perkelt,
noky s kuretem,
noky ke kuřeti,
kuřecí perkelt s nokama,
noky k perkeltu,
slovenske noky,
drůbeží perkelt,
perkelt kuřecí,
kuřecí maso s noky,
madarsky kuřecí perkelt,
kure s nokama
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
lusk paprikový červený,
paprika čerstvá bílá,
slanina,
sádlo,
cibule,
rajče,
vývar drůbeží,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
koření paprika maďarská,
pepř cayenský,
pepř drcený,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
voda,
sůl,
olej
Komentáře (52)
Předtím jsem kuře na paprice prakticky nevařila, ale teď ho máme moc rádi. Takže mohu jen vřele doporučit i tuto verzi.
Určitě brzy zopakuji, takže děkuji za skvělou inspiraci
NOKY: 1kg hrubé mouky, 4 celá vejce, trochu soli na zředění perlivou vodu. S perlivou vodou se mi zdá, že noky nejsou tak tuhé.
Ingredience smícháme v míse. Uděláme těsto na hustější kaši. Pod haluškovač dám microten, abych neměla zapatlanou pracovní desku, do haluškovače naliji polovinu těsta, stáhnu z microtenu a lžící pasíruji do vřící osolené vody, když vyplavou, vařím ještě asi 2 minuty. Druhou polovinu těsta opakuji.
neboj, tenhle staročeský špek nemá chybu
moc všem děkuji
a tady je ta šabetecká
jarda Kadic: Jaroušku, přidej vody.. asi dvojnásobné množství nebo podle potřeby
budu ráda, Jaroušku, když vyzkoušíš