Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí roládky s mangoldem, bylinkami a netradiční rýží

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie820 kJ /
196 kcal
Bílkoviny2,38 g
Tuky16,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy8,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa osolíme, potřeme olejem a necháme v lednici nejlépe přes noc odležet (není to nutné, ale maso je potom křehčí). Krok 2: Čerstvému mangoldu odřežeme řapíky a dáme je zatím stranou. Listy na cedníku prolijeme vroucí vodou. Krok 3: Nyní připravíme maso: Plátky rozprostřeme na prkénko, opepříme, na každý položíme asi 3 kolečka chuťově výrazného salámu a 2 mangoldové listy. Zatočíme do roládky, spíchneme jehlami nebo párátkem a obalíme v hladké mouce. Krok 4: Na pánvi rozpálíme olej, vložíme závitky a ze všech stran je opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, vsypeme posekané bylinky a zalijeme vývarem. Krok 5: Necháme projít varem, přendáme do zapékací nádoby a nezakryté necháme při 180°C asi 20 minut dodělat v troubě. Když se šťáva trochu vysmahne, přidáme smetanu na vaření a ještě chvíli necháme probublat. Krok 6: Jako přílohu podáváme mangoldovou rýži: Odložené řapíky nakrájíme nadrobno, osmahneme je asi 2 minuty na troše oleje a vmícháme do dušené rýže.

Zveřejněno 30. 6. 2013

Poznámka autorky Danca

Čerstvé "kari" - smil italský: http://listnate-kere.atlasrostlin.cz/smil-italsky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3rW9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3rW9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Parádní:-K:-p:yes:

Krásný recept, letos mi i mangold roste,uvařím:-D

Super Dančo:yes:, letos mám taky mangold s červenými řapíky, vypadá i na záhoně krásně dekorativně;-)

Moc povedené;-):-):yes::yes:

Krásné :yes::-K

Moc lákavá dobrota:yes::yes:

Moc pěkné;-):-p:yes:

Čerstvé kari je výborná věc, taky ho mám a používám ho:yes::yes:+2

:yes::yes: pěkné :yes::yes: chutnalo by mi :-K

Tématické fráze:
krůtí závitky s mangoldem, krůtí roláda, krůtí plátky s rýží, vepřová roláda s mangoldem recepty, krutí a mangold, krůtí závitky nejlepší recept, mangold recepty, krůtí roládky v troubě, krůti roláda recepty, kruti roládky, krůtí roláda recept, recepty s rýží, recepty na krůtí roládu, vepřové s mangoldem a rýží, netradiční recepty z krůtích prsou, veprove zavitky s mangoldem, krůtí na bylinkách s ryzi, trvanlivý krůtí salám, netradiční rýže ke kuřeti, rýže jako příloha netradiční

Suroviny:
prsa krůtí, sůl, pepř, olej, salám trvanlivý, mangold, mouka hladká, olej, cibule, rozmarýn, tymián, listy kari čerstvé, vývar drůbeží, smetana na vaření, rýže, olej, mangoldové řapíky, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu