Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé bramborové dukátky

Hodnocení receptu je 4,9 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Tenké placičky z bramborového těsta, které se smaží na oleji, patří mezi skvělé lahůdky. Lze je podávat jako přílohu k pečenému masu, jako samostatný chod se zeleninovým salátem, nebo jako chuťovku večer k televizi.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 002 kJ /
240 kcal
Bílkoviny11,68 g
Tuky7,71 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy29,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vařené brambory nastrouháme na hrubé straně struhadla a dáme je do mísy. Prosypeme je solamylem, osolíme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a najemno nakrájenou petrželovou nať. Krok 2: Přidáme žloutek a směs lehce promícháme. Bílek vyšleháme na sníh a lehce vmícháme do brambor. Krok 3: Ze směsi vykrajujeme lžící hrudky, které trochu rozmáčkneme vidličkou a smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Opečené dukátky necháme okapat na ubrousku.

TIP: Top 7: Oblíbené bramborové přílohy

Zveřejněno 23. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé bramborové dukátky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rq3B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé bramborové dukátky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rq3B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Dnes jsem zkusila a výborné :-)<3:-K

Možná by nebylo na škodu přidat do směsi nastrouhaný sýr.

Luboš: za vyzkoušení to jistě stojí.:-*

Výborné, zařadil jsem do oblíbených příloh. Na ochutnání jsme je snědli jen samotné, s pikantním zelným salátem a bomba.

Jarda213: děkuji za vyzkoušení :-K

Kateřina 28. 10. 2017 11:20
Dají se péct v troubě?

Kateřina: nemám vyzkoušeno, ale myslím si, že ano...

dělám ke špenátu

Eda Neček 8. 8. 2016 13:54
Dnes vyzkoušeno mohu Vřele Všem doporučit velmi chutné:-)

Hmmm, škoda, že bych v tomto případě nemohla použát ten bílek. To musí být strašně dobré!! :yes:

Brambory mám ráda na jakýkoli způsob a tento se mi moc líbí :yes::yes::-p

Kristinka 30. 6. 2013 13:17
Hani,to je moc dobrý nápad,uděláme si to s vnoučátkama. Díky.
:-))

Hani,takové jsem ještě nedělala:-8Mě by chutnaly určitě,mňam:-p:yes::-K

hanahcotton: Hani, to jsou ale krásné dukáty-lepší, než ty kovové:-D ty určitě spáchám a ty máš 13.bod:yes:

Delate mi, holky, chute..s kefirem to bude to prave orechove..:-*. Hani, pekne dukatky..:yes::yes:

:-p:-p:-p:yes::-D,super ....

S tím podmáslím nebo kefírem to bude moc dobrá večeře :-p

:yes::-p:-K

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
bramborove dukatky, bramborove dukatky recept, křupavé bramboráky, recept na bramborové dukatky, smažené bramborové dukátky, bramborove dukaty, domácí bramborové dukátky, dukatky, bramborové placky se solamylem, dukatky z vařených brambor, pečené bramborové dukátky, bramborové dukátky z vařených brambor, bramborové recepty, bramborové, recept na křupavé bramboráky, recept křupavý bramborák, opecene dukatky, branborové dukátky, recept bramborove dukatky, bramborové dukaty r3cept

Suroviny:
brambory, vejce, solamyl, sůl, ořech muškátový, nať petrželová, olej

Přidat fotografie receptu