Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčkový ovocný koláč

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Hrnkové koláče jsou vděčným a zaručeným způsobem, jak rychle vykouzlit sladké a chutné pohoštění pro nečekanou návštěvu. Koláč je šťavnatý a voňavý, určitě ho nebudete péct naposledy. Ovoce můžete měnit dle sezónní dostupnosti.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 691 kJ /
4 228 kcal
Bílkoviny69,81 g
Tuky137,56 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 593 mg
Sodík 310 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy667,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozpálíme na 180 °C. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přidáme oba cukry, rozpuštěné vlahé máslo a promneme. Ze směsi odebereme 1/4 hrnku vzniklé žmolenky a necháme stranou, později použijeme na posypání. Krok 3: Do zbylé žmolenky přidáme vejce, mléko, kypřicí prášek a důkladně promícháme. Krok 4: Vzniklé těsto dáme na plech, poklademe ovocem a rovnoměrně posypeme odloženou žmolenkou. Pečeme dozlatova.

TIP: Možnosti, jak zpracovat bohatou úrodu letního ovoce

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkový ovocný koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2DA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkový ovocný koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2DA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

U nás tomu říkáme "stařčina" buchta, protože ji měla stařenka vždycky nejlepší <3 s rybízem je u nás stále v oblibě, takže letní zásoby v mrazáku nesmí chybět:-8

Pomalu začínám zpracovávat ovoce z mrazáku, tak dnes se třemi druhy angreštu. ;-) Moc nám chutnají takovéto koláče. Je to rychlé.

Výborný, rychlý recept s dokonalým výsledkem. Moc děkuji, určitě budu dělat častěji. S třešněmi byl koláč dokonalý. Vršek drobenky jsem ještě vylepšila na přání vnučky rozdrcenými kukuřičnými křupinkami, které sama drtila :-D

Super rychlé těsto, už je v troubě a začíná vonět. Už se těším.:-)

Milí, zlatí, pokud dobře čtete, je v receptu psáno, že se odměřuje na HRNÍČKY a ne hrnky - tudíž je těsta přesně tolik, kolik je potřeba na kulatý koláč (pokud chcete na plech, logicky musíte odměřovat HRNKY). Paní Martě děkuji za skvělý recept. Zkoušela jsem švestky a jablka se skořicí a oba koláče byly výborné. :-)

Alena Tybitanclová 13. 7. 2016 19:12
Vynikající buchta a hlavně rychlá - bude u nás na předním místě s ovocem - bez chyby!!!!<3

Jagan Čagyqa 14. 2. 2014 16:35
je dobrý akorát sem ho dělala z úplně jiných surovin a jinak pekla:-p

Zdravim vsechny, nechapu jak se to nekomu mohlo nepovezt. S malou obmenou (2 vejce a 1/4 masla) jsem kolac prave dopekla a je super. Takovehle peceni miluju. Za 10 min je testo ve forme a vysledek je bajecny. Diky:yes::yes::yes::yes::yes:

Mňáááám, právě jsem ho upekla a ještě horký dlabu z plechu...je to mňamka. Pekla jsem na 180 stupňů asi půl hodinky, v klasické troubě. Dvě vajíčka jsou fajn a když uděláte drobenku zvlášť, bude těsta akorát na plech. :-)toprecepty

I když moc nepeču,tak tenhle recept mne zaujal.Opravdu,tak jak tady většina píšete je móóóóć dobrý a není složitý na přípravu.Taky doporučuji.:-p:yes::yes::yes::yes:

Nevěřila jsem tomu, ale opravdu, skvělí rychlí a hlavně dobrýýýý koláč :-)):-)) opravdu vinikající a všem doporučuji :yes::yes: stojí to za to :-):-))

Lucka Vávrová 6. 12. 2012 17:11
já peču velmi ráda i když je mi teprve 13 a tohle je skvělí recept:yes::-8

Velmi rychlé a chutné. Těsto mi stačilo na dva koláče o průměru 23cm. :yes: :yes: :-K

Je to velmi jednoduchý a rychlý recept. Já mám k dispozici meruňky. Dávám míň cukru. Už jdu na to. Tento recept znám je vynikající.

rozhodně minimálně čtvrtku másla, osmina je jako když uprdneš

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
ovocny kolač, hrníčkové recepty moučníky na plech, jablkový koláč na plech hrnickovy, rychlý ovocný koláč hrnickový, ostružinový koláč s drobenkou, hrnickovy kolač s ovocem, hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou, švestkový koláč s ovocem, ovocný koláč s drobenkou na plech, koláč s ovocem, ovocny kolač na plech, ovocny kolac recepty, hrníčkový tvarohový koláč, meruňkový koláč s drobenkou hrníčkový, ovocný koláč recept, borůvkový koláč na hrníčky s tvarohem, hrníčkový rebarborový koláč s tvarohem, hrníčkový jablkový koláč, hrníčkový švestkový koláč s tvarohem, recept na ovocny kolac

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, vejce, mléko, prášek do pečiva, ovoce, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu