Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánové lívance bez mouky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kriss Kriss

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Banány patří mezi jedny z nejoblíbenějších druhů ovoce na světě. Postupně, co banán dozrává se škrob přeměňuje na cukr. Proto ho je možno použít místo mouky i místo cukru. Pak stačí jen povrch lívanečků dochutit.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 230 kJ /
294 kcal
Bílkoviny18,44 g
Tuky15,39 g
Vláknina2,70 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy19,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Banán pořádně vidličkou rozmačkáme a přidáme dvě vejce. Smícháme a přisypeme skořici. Krok 2: V pánvi na rozehřátém oleji tvoříme malé lívance. Každý lívanec osmažíme z obou stran a můžeme podávat. Krok 3: Na lívance můžeme dát bílý jogurt, ovoce, ořechy, pomazat je arašídový máslem, či je upravit dle vlastní fantazie.

Zveřejněno 17. 2. 2013

Poznámka autorky Kriss

Protože vlastním doma proteinový prášek, přidala jsem ještě 1 lžíci čokoládovo-kokosového proteinu. Není však třeba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6VQO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6VQO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Moc dobré, podobně mi chutnají i kefírové lívance: zdraverecepty.cz/recepty/kefirove-livance-2/ <3

Skvělá chuť! Byly sladké a výborně chutnaly.
Jen se těžko otáčely a trochu se trhaly. Určitě je udělám znovu 👍

Jak píše hosta, jsou to spíš takové omelety ;-) Na talíři jsem je dosladil medem.

dělám tyhle lívance doma, ale pokaždé se mi to trhá na pánvi a nejde mi to otočit :-( :-(...má někdo vychytávku jak to dělat, aby se to netrhalo?

Běhá po fcb jako hit, je to i na stránkách www.carujeme.cz, tak mne to nalákalo. Myslím, že je to spíš omeletka než lívanec, ale na názvu až tak nezáleží. Je to fakt dobré, dovoluju si přidat fotku:yes::-))

Ženský koukněte se na pár blogů o zdravém životním stylu! :) tyto lívance frčí už několik let :)) a všichni je chválí a neomrzí ;)

pratele a neco bez vajec by se tam nenaslo?..diky;-)

Proč by to nemělo držet,je to vlastně jakoby banánová omeletka.Určitě chutná.:-p:-p

Hoodně zajímavé!!!:yes:

Hm, to vypadá dobře. Myslím taky, že i bez mouky by to mělo držet pohromadě, zkusím, u nás se banány jeděj ve velkým ;-):-p:yes:

Karla: Proč by nemělo?

Hmm, recept mě zaujal, toto musím vyzkoušet :-) S ovocným salátem by to mohl být dobrý oběd :-)

Toto vážně drží pohromadě?

Tématické fráze:
banánové lívanečky bez mouky, banánové lívance, lívance bez mouky, fitness bananove livance, lívance z banánu, zdravé banánové lívance, banánové palačinky bez mouky, palacinky z bananu bez mouky, banánové lívance bez.mouky, lívance z banánu a vajec, palačinky z banánu, bananove livanecky, palačinky bez mouky, fitness livance, proteinové lívance, dietni banánové lívance, fitness lívance banán, livance z bananu a vejce, recept na bánánové lívance, livance s bananem bez mouky

Suroviny:
banán, vejce, skořice, olej, jogurt bílý, ovoce, ořechy, máslo arašídové

Přidat fotografie receptu