Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 424 kJ / 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,90 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 12,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si zapněte troubu na asi 180°C.
Krok 2: Brambory nadrobno pokrájejte nebo ještě lépe nahrubo nastrouhejte, stejně tak cibuli. Pokud brambory strouháte na struhadle a ne v robotu, pustí dost vody - trošku vymačkejte.
Krok 3: V míse promíchejte se solí a pepřem a troškou podravky - brambory dost berou sůl.
Krok 4: Rozpusťe si asi půlku připraveného másla, vymažte zapékací misku a do zbytku vmíchejte dvě lžíce zakysané smetany.
Krok 5: Plát těsta překrojte na půl a naplňte bramborovou směsí a pokapejte máslem se zakysankou. Vzniknou vám po zavinutí dva menší "štrůdlíky", které ztvarujte do misky a pokrájejte zbylým máslem.
Krok 6: Ve vyhřáté troubě pečte asi 30-40 minut - to uvidíte sami, až těsto zezlátne.
Krok 7: Ještě horké polijte z hrníčku asi deckou vody, do které jste vmíchali lžičku podravky - voda se vpije, zasyčí a zvláční těsto. Pak lehce pomažte zakysanou smetanou. Jí se teplé, studené je ale dobré taky.
Zveřejněno 18. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krompiruša - závin s bramborami a cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKOg
Moje poznámka
Krompiruša - závin s bramborami a cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKOg
Nejnovější recepty
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 13 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 14 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 15 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné tvarohové knedlíky
Yennefer1 před 53 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 6 hodinami
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 6 hodinami
Banánová bábovka
Monika146 před 6 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 7 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 8 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 9 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 11 hodinami
Výborné kynuté těsto
Nadezda76 před 11 hodinami
Borůvkové muffiny
NikolaV před 11 hodinami
Tématické fráze:
závin s bramborami,
kompirusa,
zavin s cibuli,
chorvatsky zavin,
listové těsto s bramborami,
krompiruža,
tradiční chorvatský recept,
recept chorvatský závin,
závin s bramborem a cibulí,
závin z listového těsta s bramborami,
listový závin s brambory,
chorvatske brambory s cibuli,
pita závin,
zapečené štrůdlíky,
pita s bramborami,
chorvatske listove testo,
bramborový listový závin recept,
chorvatske recepty z listového těsta,
pita krompirusa,
krompir salat
Suroviny:
těsto listové,
brambory rané,
cibule červená,
smetana zakysaná,
máslo,
sůl,
pepř,
podravka
Komentáře (33)