Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hadrová polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 litry

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 914 kJ /
457 kcal
Bílkoviny31,67 g
Tuky29,95 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 238 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy14,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kousky a dáme do vařícího se masového vývaru, přidáme koření, libeček a když je všechno uvařené, rozmixujeme ručním mixerem. Krok 2: V kastrůlku si zvlášť uvaříme sušené houby a v dalším kastrůlku si uděláme z másla a mouky jíšku, do té dáme scezené houby(nálev si necháme), zalijeme vejci a mícháme, až vzniknou hrudky. Krok 3: Pak do polévky přilijeme vývar z hub, hrudky, povaříme, zalijeme smetanou, znovu povaříme , můžeme dosolit, dokořenit a do vypnuté polévky dáme petržel, nebo pažitku.

Zveřejněno 21. 7. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Recept na tuto polévku mám z pořadu "Prostřeno", kterou tam vařil Pavel Švarc. Tuto polévku jsem neznala a kde dostala polévka tak podivný název nevím, jen tuším, zda to není díky hadrovitým hrudkám. Nic to však nemění na tom, že je polévka hodně dobrá a docela netradiční-lákala mě už dávno a její realizace vznikla právě dnes.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hadrová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDvk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hadrová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDvk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

magdalenka:tak na to jsem opravdu zvědavá;-)jj, po dovče člověk neví co dřív a pak by jí potřeboval znovu:-D

Bibinka:neboj, uvarím, len nestíham. Som po dovolenke, neviem, kde čo skôr, zajtra je u nás rodinné stretnutie, tak sa chystám. Celé poobedie mi išla rúra, v podstate ani jesť nestíham. Ale kde sú huby, to nemôže byť nedobré...neboj, uložila som si.

magdalenka:Magdalenko, je skvělá a brzy zase bude, já jsem se těšila, že jsi jí uvařila....;-)

Bibi, musí byť skvelá...:yes:

Danca: Dančo, jsi hodná, že jsi jí udělala a já jsem ráda, že jste si u vás pochutnali jako my;-) Je to zase něco jiného s dobře chutná:yes:;-)Mohla jsi dát fotku;-)

Tak tahle polévka nemá chybu! Dnes jsem potřebovala připravit rychlý, lehký oběd, takže jsem uvařila právě ji...měla veliký úspěch:-!:yes::-p:-p

ta by určitě chutnala taťkovi jestli budou houbičky určitě vyzkouším:yes::yes:+7

Jaruško, 1. bod jsem dala já a než jsem stačila dát komentář, jsou tu už další, ale to nevadí, tato polévka si je určitě zaslouží :-p;-):-K:yes:

A já dávám čtvrtý i když to jindy nepíšu;-):-D
Líbí se mi ty zvlášť uvařané hříbky, přidané do krému:-p:yes::-K

Dávám druhý bod, a moc ráda ;-):-K:-*:-*:yes:

No Janičko, tak ta vypadá parádně. Moje babička dělala tyto jak píšeš hadrovité jíčky a já jsem to vždycky milovala. Tohle určitě vyzkouším. A s houbičkama to bude eňo ňeňo :-p:-p:-p bodík už teď . Doufám, že jsem to stihla ho poslat jako první :-? :yes::yes::-K

Tématické fráze:
recept na hadrovou polévku, hrudky do polevky, prostreno hadrova polevka, polévka hadrovka, recept na hadrovku, handrová polévka recept, prostřeno recepty hadrova polevka, hadrcová polévka, polévka hadrvka, jak se dela hadrova polevka, hadrovavl polevka, hadrov poljevk, prostreno-hadrova polevka, hadrova polevka z vajec, recepty na hadrovou polévku, hadrová polévka prostřeno, hadrova polevka z prostreno

Suroviny:
vývar masový, mrkev, celer, petržel, koření polévkové, cibule, vejce, smetana, mouka polohrubá, máslo, houby sušené, libeček, pepř, kmín celý, sůl, petrželka

Přidat fotografie receptu