Jehněčí na jalovci
Na Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně dlouho budete marinovat v nálevu, tak vás svojí chutí příjemně překvapí.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 688 kJ / 4 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,14 g |
Tuky | 346,98 g |
Vláknina | 38,52 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 4,77 g |
Sůl | 11,73 g |
Sacharidy | 85,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na jalovci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vgx
Moje poznámka
Jehněčí na jalovci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vgx
Nejnovější recepty
Pečená jehněčí kýta
Přidáno před 2 hodinami
Velikonoční koláč
Přidáno před 4 hodinami
Velikonoční sekaná
Přidáno před 5 hodinami
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 12 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno 18. 4. 2025 16:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční beránek
Iveta_Brabcova před 4 minutami
Babiččina rychlá kulajda
Marketakrbcu před 16 minutami
Sekaná s tvarohem
Antonausprag před 28 minutami
Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
LudmilaM před 1 hodinou
Domácí česneková pomazánka
Ilona288 před 1 hodinou
Dietní mrkvová pomazánka
Lucie1001 před 1 hodinou
Víkendové řezy
Alena445 před 2 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
JarkaJenisS. před 2 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
haninakucera před 3 hodinami
Tématické fráze:
jalovec,
nálev na jehněčí,
nalev na jehneci maso,
jehněčí,
jehneci droby,
recept - jehněčí maso úprava,
nálev na jehně,
kuličky jalovce,
jalovec v kuchyni,
jídla z jehněčího masa,
nalev najehnněči maso,
úprava jehněčího masa,
jehněčí nálev,
jehněčí plec jalovec,
jehněčí s jalovcem,
maso na jalovci,
jehněčí v nálevu,
jalovec recepty,
jak dlouho péci jehněčí,
jehněčí droby recept
Suroviny:
plecko jehněčí,
špek uzený,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn,
jalovec,
jalovec,
rozmarýn,
tymián,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
česnek,
ocet,
máslo,
jalovec,
smetana kysaná,
mouka hladká,
brusinky
Komentáře (11)