Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní bramborový salát s brokolicí (pro Danielku 72 i ostatní))

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 260 kJ /
1 496 kcal
Bílkoviny61,84 g
Tuky22,56 g
Vláknina43,85 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 774 mg
Sůl2,07 g
Sacharidy240,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory ve slupce si uvaříme den před realizací salátu, pak si ovaříme brokolici a mrkve na skus. Krok 2: Do mísy si nakrájíme oloupané brambory na malé kostky, nebo protlačujeme strunovém kráječi, dál si nakrájíme okurky, očištěné jablko, cibuli a pokud máme vychladlou brokolici s mrkví, tak taky pokrájíme nadrobno. Krok 3: Trochu promícháme, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, nasekanou pažitku, trochu vody z okurek podle chuti. Krok 4: Nakonec dáme zakysanou smetanu a všechno pěkně promícháme a kdo chce, může přidat nakrájená vejce, není to nutné.

Zveřejněno 23. 7. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Salát se dá jíst i samotný s pečivem, my jsme ho měli k řízku včera a bude večer znova. Vyzkoušejte...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqK4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqK4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Holky,tak u nás je oblíben letní Chorvatský recept..uvařené brambory,pak jen na kolečka nakrájená cibule,osolit,opepřit a trochu octa, promíchat s olivový olejem...já přidávám steril.hrášek..nacpu se k prasknutí a než stihnou ugrilovat maso,tak jsem plná a rázem se ze mně stane vegetariánka:-D je to opravdu velice dobré.

Jo, jo to my mámě rádi, taky děláme, jen ne s brokolicí, tedy zatím ne, co není, může být, je to v létě hezky chlazené a hodí se ke smaženému masu, k zelenině, ke všemu;-):-p:yes:

spagetka:Ladi, děkuji za nápovědu, já nad tím přemýšlela jak divá:-D;-)

Jani, pro tvou informaci, to udělátko na brambory se jmenuje "strunový kráječ brambor" :-D:-D, neboj taky jsem to nevěděla, někdo u nějakého receptu mne poučil, tak taktéž předávám dál.;-);-) Jinak salátek bude dobrý, v létě bych asi to vajíčko vynechala, jinak :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
letni bramborový salát, recepty z brokolice salát, salát z brambor a brokolicí, brokolicový salát s brambory, letni bramorovy salat, bramorovy salat s brokolici, salát s brambory a s brokolicí, italský letní bramborový salát, salát brambory s brokolicí, letní zeleninový salát s brokolicí, salát s brokolicí, mrkví, letní bramborový salát recept

Suroviny:
brambory rané, okurky sterilované, cibule, brokolice, mrkev, hořčice plnotučná, jablko, vejce, smetana zakysaná, pažitka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu