Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanovo borůvkový dortík

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pralinka.S Pralinka.S

Snadný

Velmi snadný smetanový dortík plný ovoce, který je skvělým osvěžením letních dní. Barvu dortu můžete jednoduše přizpůsobit zvolenému ovoci. Když jsou borůvky, může být dort fialový a když jsou čerstvé jahody, hned může být dortík červený.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 440 kJ /
583 kcal
Bílkoviny4,80 g
Tuky60,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 62 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Galaretku připravíme podle návodu (použijeme 300 ml vody) a necháme vychladnout. Krok 2: Přidáme smetanu a promícháme. Formičku na dortík si podložíme potravinářskou fólií a na dno naskládáme první vrstvu borůvek. Zalijeme smetanovou směsí. Necháme lehce ztuhnout a naskládáme další vrstvu borůvek. Krok 3: Tento postup opakujeme, až bude forma plná. Po ztuhnutí smetanový dortík opatrně vyndáme z formy a dozdobíme borůvkami a snítkou meduňky.

TIP: Desatero na téma borůvky

Zveřejněno 25. 8. 2011

Poznámka autorky Pralinka.S

Tip: Pro rychlejší tuhnutí vložte formičku se směsi vždy na chvíli do mrazáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7rO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7rO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

velmi dobré.:-)

Vykouklo to z náhodných rcp. Je to krása :yes::yes::-K

Děkuji :-*

úžasné, škoda, že tu nebyl receptík dříve, všechny borůvky ze dvou keříků jsme už snědli...tak ukládám na příští rok a už se těším. A posílám bodík za tu podívanou.:-*

Děkuji Aničko :-K

Vendy, já s kiwi ještě nepracovala, ale také jsem to slyšela. Vyzkouším a dám vědět ;-)

Moc krásné:-!:yes:, mám Pralinko jeden dotaz , který se netýká přímo receptu ale chci se zeptat je to pravda , že když dám na čerstvé kiwi galaretku tak neztuhne ?

Vendula: jj je to pravda, udela to i ananas. Maji nejakou kyselinu, co naleptava pektiny v zelatine a ta se pa rozpousti. Na tohle je dobry agar, ten je ;prirodni z rasy a s ni se nim se mi to nikdy nestalo;-)

Moc krásný dortík:-K+17:-pa fotky jsou prostě úžasné:-8přímo lákají k nabídnutí:-K:yes:

Děkuji! Mám z vašich komentářů velkou radost! :-*:-K

:-O:-O:-O:-));-):yes:+

Vypadá to úžasně:yes::-!Borůvky miluju a tento dortík taky:-D:-D

Moc hezký dortík,lákalo by mne to ochutnat:-pborůvky mám moc ráda;-)+1:yes:

Děkuji Oskerusko, určitě časem přidám i další recepty ;-):-K

kudlova3, děkuji :-*

:-O:-O:-O no to je nádhera:-K:yes::yes:+10 bodu:-D:yes:

Jooo..a jen Dorotko davej,davej..az bude receptu vic,tak udelam objednavku na galaretky ;-) Zatim bych nemela tolik fantazie,jak to upotrebit :-)

Kdyz nekdo umi,tak umi..a jiny cumi..tak proc si neudelat reklamu?? Pokud se mi pri tom sbihaji sliny,tak i reklamu uvitam ;-):-)):yes::yes:

Načíst další komentáře (13)

Tématické fráze:
smetanovo boruvkový moučník, borůvkový dort, recepty s galaretkou, kr m na dorty recepty, smetanovoboruvkovy koláč, smetanovo tvarohový kr~m, galaretka ovocny mix safirova, smetanovoborůvkové řezy, dort s borůvkámi a galaretkou, dortík s borůvkami, kolač z galaretky, ztuhnuti dortu v mrazaku, dortík s borůvkama, tvarohov boruvkovy, recepty z galaretky, recept na galaretku, mražené borůvky v receptech, mail oreo.co.kr loc:cz, szafirova galaretka, smtanovo boruvkový dort

Suroviny:
galaretka, smetana ke šlehání, voda, borůvky, meduňka

Přidat fotografie receptu