Cuketa naložená, na gril připravená (třeba s“Pražskou uzenou kýtou“)
Naložená cuketa, plná chutí a vůní z bylinek a koření, se na grilu promění ve skutečnou delikatesu a společně s jemně uzenou kýtou vytváří dokonalou kombinaci. Skvělý způsob, jak využít sezónní zeleninu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 260 kJ / 779 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,50 g |
| Tuky | 40,42 g |
| Vláknina | 15,67 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 226 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 89,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu opláchneme, osušíme a odřízneme konce. I se slupkou nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka.
Krok 2: Důkladně obalíme v připravené marinádě, kterou jsme připravili smícháním všech surovin. V uzavřené nádobě uložíme nejlépe přes noc do lednice.
Krok 3: Po uležení klademe na gril nebo grilovací pánev a grilujeme na skus.
Krok 4: Pokud připravujeme doma na grilovací pánvi, nejdříve žebra na pánvi lehce potřeme olejem a až poté poklademe kolečky cukety.
Krok 5: Grilujeme na středně silném plameni zhruba 7 minut z každé strany.
Krok 6: Než se cuketa ugriluje, upravíme zbytek marinády na chutnou omáčku na přelití.
Krok 7: Zbytek marinády (tj. cca 100 ml) přelijeme do kastrůlku, přidáme oříšek másla a uvedeme k varu.
Krok 8: Necháme na silném plameni svařit na hustotu medu a odstavíme.
Krok 9: Dle potřeby dochutíme solí a můžeme podávat.
Zveřejněno 15. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketa naložená, na gril připravená (třeba s“Pražskou uzenou kýtou“)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YZyp
Moje poznámka
Cuketa naložená, na gril připravená (třeba s“Pražskou uzenou kýtou“)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YZyp
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
jak pripravit cuketu na gril,
naložená cuketa,
co se dá připravit z cukety,
cuketa na grilu,
marináda na uzenou kýtu,
naložená grilovaná cuketa,
marináda na cuketu,
cuketa na gril,
nalozena cuketa na grilování,
grilovaná uzená kýta,
grilovaná moravská uzená kýta recept,
uzena kyta marinada,
grilovaná naložená cuketa,
nejlepe naložené sele,
jak připravit uzená na gril,
naložení zeleniny na gril,
jak připravit uzenou kýtu,
grilování uzené kýty,
grilovaná zelenina pod kýtou,
zelenina pod grilovanou kýtou
Suroviny:
cuketa,
olej,
med,
hořčice kremžská,
zázvor mletý,
pepř čtyř barev,
libeček,
česnek sušený,
chilli,
máslo,
sůl,
olej,
zelenina čerstvá
Komentáře (14)