Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 573 kJ / 376 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,58 g |
| Tuky | 23,30 g |
| Vláknina | 6,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 89 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 32,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Skelety zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl a očištěnou zeleninu a na mírném ohni uvaříme silný vývar. Ten scedíme přes síto, z kostí obereme maso a nakrájíme nebo natrháme ho na menší kousky.
Krok 2: Čistý vývar dáme znovu na oheň.
Krok 3: Z oleje (nebo sádla, což je méně zdravé, ale o to chutnější:-) )a mouky připravíme zlatavou jíšku.
Krok 4: Odtáhneme ji z ohně, přisypeme mletou papriku a promícháme.
Krok 5: Zalijeme naběračkou vývaru, řádně prošleháme a vlijeme do hrnce s polévkou.
Krok 6: Přivedeme k varu a necháme mírně probublávat asi 20 minut za občasného zamíchání.
Krok 7: Mrkev a celer očistíme, nastrouháme na nudličky a společně s růžičkami brokolice přidáme do vroucí polévky.
Krok 8: Vsypeme těstoviny a vaříme společně ještě asi 7 minut.
Krok 9: Nakonec do hotové polévky dáme nakrájené maso, dochutíme a podáváme.
Krok 10: Na talíři posypeme drobně pokrájenou paprikou a zelenou částí jarní cibulky.
Zveřejněno 22. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svačinová kuřecí polévka načerveno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4292
Moje poznámka
Svačinová kuřecí polévka načerveno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4292
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 8 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 11 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 16 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 17 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí polévka,
avacinkove polevky,
svačinová,
recept na svačinovou polévku,
kuřecí polévka recept,
kuřecí paprikáš polévka,
kurecí polévka recepty,
zavářkové knedlíčky do polévky,
drůbeží svačinová polévka,
svačinová polívka recept,
svacinovepolevky,
zavářkové nudle do polívky,
krémová kuřecí polévka s paprikou,
kureci polevka s paprikou
Suroviny:
skelet kuřecí,
voda,
sůl,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
mrkev,
celer,
olej,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
mrkev,
celer,
brokolice,
těstoviny,
paprika čerstvá červená,
cibulka jarní,
sůl
Komentáře (17)
2) Když hledáte těstoviny, z nichž se nic nevyváří a polévku nezahušťuje, zkuste pár jiných, než které dosud používáte. Můžete si vybrat bezvaječné nebo vaječné, z měkké pšenice nebo semolinové atd. také výrobců a značek je mnoho. Určitě se dá vybrat.
3) Když ještě naše babičky a prababičky dělávaly nudle doma, vždy je zavářely přímo do polévky. Ten nešvar s "vyvářením" a zahušťováním se objevil až s průmyslovou výrobou těstovin.
U nás polievka vždy dlhšie stojí, kým hlava rodiny konečne nabehne sa najesť, preto mám také zvyky s cestovinami.
(A som rada, že nie si ješitná.
Ale inak - konštatujem - polievka je pekná a zaručene by mi chutila.