Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí vývar s játrovou rýží

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 445 kJ /
584 kcal
Bílkoviny25,98 g
Tuky50,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí žebro dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu kořenovou zeleninu, sůl, pepř, nové koření a bobkový list. Krok 2: Vaříme tzv. tahem nikoliv varem cca 2 -3 hodiny. Krok 3: Mezitím si můžeme dle vlastní potřeby dochutit směs na játrovou rýži (petrželka, česnek, pepř). Krok 4: Vývar poté přecedíme a nakrájíme do něj 3 jarní cibulky na větší kousky a jednu mrkev na plátky. Za pomoci např. haluškového cedníku s většími otvory, protlačujeme připravenou játrovou směs do vařící polévky a ještě cca 15 minut provaříme. Pak již jen s chutí konzumujeme.

Zveřejněno 19. 5. 2010

Poznámka autora Colombo65

Samozřejmě si směs na játrovou rýži můžete připravit dle vlastní chuti, ale polotovar z Globusu je chutný a nikdy nezklamal.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí vývar s játrovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9D6z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí vývar s játrovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9D6z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Vývar jsem vařila v neděli. Játrovou rýži máme více rádi než knedlíčky. S dovolením jsem přidala foto.:-K

:yes:<3:yes:

Také pěnu nesbírám, jen ty hnědé kousíčky na ní. A vývar mám krásně čistý. Spíš bych sebrala tuk - na fotce je polévka nějak moc mastná...

Proč sbíráte tu bílkovou sraženinu.To se dávno nedělá.V ní se nachází nejvíce vitamínů.Ta varem časem sama spadne dolů a vitamíny zůstanou v polévce.Je to škoda vyhazovat.To se dělalo kdysi dávno,že se sbírala.Vývar i tak bude krásně čistý.

Anna Kocikova:;-):-K

Otti,jsi"můj"člověk;-):-DPolotovar na játrové knedlíčky mám vždy v mrazáku pro strýčka příhodu,když mě přepadne lenora:-8(U nás ho mívají běžně v Kauflandu)To se mi přihodilo zrovna včera,tak šel jeden váleček přes haluškovač:-)Většinou už to mají celkem dobře ochucené.Přidávám Ti foto-sice nic moc:-))a další bodík je Tvůj:-p+14:yes:

krásný :) konečně taky nějakej vývar bez masoxu :) zklamal mě polotovar ale to je o čase. já čas mám, takže můj recept se vpodstatě neliší, jen jí vařím 5-6hodin (panečku to je pak vývar) a j.rýži si dělám sám :) bezvadnej recept, dávám bod:yes:

Tento receptík vykoukl na mne z náhodných;-)tak si představuji silný hovězí vývar!!!;-):yes:krásně čistý,nádherná oka:yes::yes:
Super!!!A jde to i bez masoxu;-):-DTo zaslouží né jeden bod,ale já více dát nemůžu,nejde to;-):yes:+1

vynikající vývar, už se těším, až se dovaří a dáme si, voní celý byt :-)

;-);-);-)

Já nejsem vůbec polévková, ale tento bych si dala s chutí.Je luxusní:-p.

Otíku, toto je nádhera :yes:dělám stejně, jenom nedávám bobkový list, který jinak strkám téměř všude, takže jej příště vhodím:-D

Já hovězí vývar moc nemusím, ale tenhle je velice lákavě nafocený :-p:yes:

Za hodně poctivou hovězí polévečku:-p a krásné fotky:yes::-);-)

Fotka super:-!A receptík vyzkouším:yes::yes:

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
jatrova ryze do polevky, polévka s játrovou rýží, hovezi s ryzi, vivar s jatrovou rizi, hovězí vývar, játrová rýže do polévky - recept, hovězí polévka s rýží, hovězí vývar recept, hovězí polévka s masovou rýží, kureci vyvar s ryzi, polévka s játrovou zavarkou, polevka z jatrovou rýží, rýžový vývar, jak udělat hovězí vývar, polévka s játtrovou rýží, jak udelat játrovou rýži do polévky, hovězí polévka s rýží a hráškem, játrové knedlíčky s rýží, játrové knedlíčky z polotovaru, polevka s jatrovou ryzi recept

Suroviny:
žebro hovězí, cibule, sůl, pepř, mrkev, petržel, celer, koření nové koření, bobkový list, směs na játrové knedlíčky

Přidat fotografie receptu