Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škebličky s ledovými kaštany

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 905 kJ /
1 411 kcal
Bílkoviny67,84 g
Tuky27,75 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 269 mg
Sodík 191 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy218,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku s cukrem prosejeme a smícháme se solí. Krok 2: Přidáme tvaroh a nakrájenou Heru. Krok 3: Vypracované těsto necháme v chladu 30 minut odpočinout. Krok 4: Vychlazené Ledové kaštany nastrouháme na jemno a smícháme s jogurtem. Krok 5: Těsto vyválíme na 3 mm silný plát a vykrájíme kolečka. Na ně doprostřed dáme trochu náplně, přehneme a okraje stiskneme vidličkou. Krok 6: Škebličky poskládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným žloutkem s mlékem. Krok 7: Pečeme je při 180°C podle velikosti 15 - 20 minut, dozlatova.

Zveřejněno 7. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33V9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33V9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

V záplavě vánočního cukroví kolem na mě vykoukly tyhle příjemně vypadající škebličky :-) A zopakuji otázku někoho přede mnou - nevytéká náplň? Není ji třeba vůbec ničím zahustit, prosím?

Mňam, to vypadá fantasticky. Už mám v oblíbených, určitě při nejbližší příležitosti vyzkouším.:-K

Tohle mi nějak uniklo a moc se mi to líbí. Parádní náplň.:-p

Náplň i hotová dobrota se líbí i mě:-)):-p:yes:

Zajímavá náplň, ukládám ;-)

Moc pěkné:yes::yes: není ta náplň moc řídká? Mám problém, že mi vždycky někde něco vyteče:-p

Moc pěkné :yes:

:-O:yes::yes::-K

:yes::yes::yes:

Tak tohle musím vyzkoušet. Tvarohové těsto znám už dlouho a používám ho na ledacos, na sladko i na slano, ale s čokoládou neznám. :yes:

No teda:yes::yes:

Tématické fráze:
náplň z ledových kaštanů, cukroví s ledovými kaštany, tvarohové škebličky, cukrov s ledovými kaštany, cukrov s ledovými kaštany, náplň z kaštanů, skeblicky, ořechové škebličky, náplň do cukroví z ledových kaštanů, škebličky z tvarohového těsta, recept na škebličky, náplň s ledovu čokoládou, kokosové škebličky, skeblicky z tvarohu, napln do škebliček, buchta s ledovemi kaštany, dezert s ledovimi kastany, skeblicky s ledových kaštanů, košíčky s ledovýmy kaštany, řezy s ledovými kaštany

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, tvaroh jemný, cukr moučkový, sůl, žloutek, mléko, jogurt smetanový, tyčinka ledové kaštany

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu