Pocákané broskvové řezy
Ovocné řezy s broskvemi, vlašskými ořechy a pudinkovým krémem jsou dokonalým moučníkem pro sváteční příležitosti. Zdobí je voňavá citronová poleva a voní marcipánem a vanilkou. A po nakrájení vypadají úžasně.
Suroviny pro 1 plech
plech s vyšším okrajem o rozměrech 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 718 kJ / 5 908 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,28 g |
| Tuky | 251,69 g |
| Vláknina | 22,46 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 768 mg |
| Sůl | 2,43 g |
| Sacharidy | 781,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do nádoby s nepřilnavým povrchem, posypeme 2 lžícemi cukru a chvilku povaříme. Broskve tím ztratí svojí "ostrost" a pustí šťávu, která by nám jinak dělala neplechu. Broskve scedíme.
Krok 2: Marcipán nastrouháme na hrubém struhadle. Mouku smícháme s kypřicím práškem a ostatními přísadami na těsto. Nakonec přidáme hoblinky marcipánu. Nezpracováváme příliš dlouho jinak začne těsto lepit.
Krok 3: Těsto vyválíme na pomoučněném vále na velikost plechu. Těsto přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink dle návodu na obalu. Potáhneme ho potravinářskou folií, aby se neudělal škraloup a necháme chvilku (stačí 10 minut) vychladnout.
Krok 5: Zatím nasekáme ořechy na hrubší kousky.
Krok 6: Pudink smícháme se zakysanou smetanou a nalijeme na těsto. Na to klademe okapané osminky broskví a celé to zasypeme nasekanými ořechy.
Krok 7: Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35-40 minut.
Krok 8: Upečený moučník necháme vychladnout.
Krok 9: Nakonec na polevu prosejeme moučkový cukr, promícháme s citronovou šťávou a pocákáme moučník. Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 10. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pocákané broskvové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W1Av
Moje poznámka
Pocákané broskvové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W1Av
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 19 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 3 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 6 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 6 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 6 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 6 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 7 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 7 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 8 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 8 hodinami
Tématické fráze:
broskvove rezy,
broskvové řezy se zakysanou smetanou,
broskvové řezy s pudinkem,
ořechovo broskvove řezy,
řezy s broskvemi,
broskvovy rez,
řezy s broskvemi a zakysanou smetanou,
recepty s broskvemi,
dobrý broskvový moučník,
marcipan s broskvi,
kém z maskarpone,
recept na broskvove řezy,
broskvové řezy recept,
buchta pocakana čokoládou,
recept na řezy,
jak pocakat cokoladou,
pocákaný papír,
jak pocákat řezy s čokoládou,
dobre řezy s broskvemi,
dort pocakany cokoladou
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
tvaroh polotučný,
mléko,
olej slunečnicový,
marcipán,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
sůl,
mléko,
cukr krupice,
pudinkový prášek,
smetana zakysaná,
broskve,
cukr krupice,
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (11)