Pocákané broskvové řezy
Ovocné řezy s broskvemi, vlašskými ořechy a pudinkovým krémem jsou dokonalým moučníkem pro sváteční příležitosti. Zdobí je voňavá citronová poleva a voní marcipánem a vanilkou. A po nakrájení vypadají úžasně.
Suroviny pro 1 plech
plech s vyšším okrajem o rozměrech 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 718 kJ / 5 908 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,28 g |
| Tuky | 251,69 g |
| Vláknina | 22,46 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 768 mg |
| Sůl | 2,43 g |
| Sacharidy | 781,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do nádoby s nepřilnavým povrchem, posypeme 2 lžícemi cukru a chvilku povaříme. Broskve tím ztratí svojí "ostrost" a pustí šťávu, která by nám jinak dělala neplechu. Broskve scedíme.
Krok 2: Marcipán nastrouháme na hrubém struhadle. Mouku smícháme s kypřicím práškem a ostatními přísadami na těsto. Nakonec přidáme hoblinky marcipánu. Nezpracováváme příliš dlouho jinak začne těsto lepit.
Krok 3: Těsto vyválíme na pomoučněném vále na velikost plechu. Těsto přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink dle návodu na obalu. Potáhneme ho potravinářskou folií, aby se neudělal škraloup a necháme chvilku (stačí 10 minut) vychladnout.
Krok 5: Zatím nasekáme ořechy na hrubší kousky.
Krok 6: Pudink smícháme se zakysanou smetanou a nalijeme na těsto. Na to klademe okapané osminky broskví a celé to zasypeme nasekanými ořechy.
Krok 7: Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35-40 minut.
Krok 8: Upečený moučník necháme vychladnout.
Krok 9: Nakonec na polevu prosejeme moučkový cukr, promícháme s citronovou šťávou a pocákáme moučník. Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 10. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pocákané broskvové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W1Av
Moje poznámka
Pocákané broskvové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W1Av
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 18 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin
Lucy27 před 15 minutami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 43 minutami
Moji utopenci
marky79 před 1 hodinou
Pudinkové cukroví
adela. před 1 hodinou
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 1 hodinou
Sachr cukroví
adela. před 1 hodinou
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 3 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Tématické fráze:
broskvove rezy,
broskvové řezy se zakysanou smetanou,
broskvové řezy s pudinkem,
ořechovo broskvove řezy,
řezy s broskvemi,
broskvovy rez,
řezy s broskvemi a zakysanou smetanou,
recepty s broskvemi,
dobrý broskvový moučník,
marcipan s broskvi,
kém z maskarpone,
recept na broskvove řezy,
broskvové řezy recept,
buchta pocakana čokoládou,
recept na řezy,
jak pocakat cokoladou,
pocákaný papír,
jak pocákat řezy s čokoládou,
dobre řezy s broskvemi,
dort pocakany cokoladou
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
tvaroh polotučný,
mléko,
olej slunečnicový,
marcipán,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
sůl,
mléko,
cukr krupice,
pudinkový prášek,
smetana zakysaná,
broskve,
cukr krupice,
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (11)