Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené těstoviny s anglickou slaninou a paprikovo-rajčatovou směsí

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Terushaaaa Terushaaaa

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 104 kJ /
2 176 kcal
Bílkoviny48,22 g
Tuky199,97 g
Vláknina11,88 g
Cholesterol 1,18 g
Sodík 3,63 g
Sůl8,84 g
Sacharidy41,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Krok 2: Mezitím si na pánvi wok orestujeme na troše oleje cibuli dozlatova. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme restovat k cibuli. Dále si na kostičky nakrájíme také omyté papriky a rajčata a když je slanina pěkně křupavá, tak k ní papriky a rajčata přidáme a podusíme. Krok 3: Když zelenina pustí šťávu, přidáme do ní bujón a trochu vody a necháme krátce povařit. Přidáme kečup a osolíme a opepříme dle chuti. Krok 4: Stáhneme z plotny a do směsi zamícháme nadrobno nasekanou čerstvou bazalku, kterou nemusíme vůbec šetřit :-). Krok 5: Do směsi zamícháme těstoviny a necháme vychladnout. Po vychladnutí do těstovin vmícháme rozšlehaná vejce a dáme vše do olejem vymazané zapékací mísy a zapékáme asi půl hodiny na 200°C.

Zveřejněno 10. 9. 2013

Poznámka autorky Terushaaaa

Zdělávala jsem jednou jen zbytky z ledice a vznikla z toho tahle mňamka, po které se vždycky můžeme utlouct :-) a kdo nemusí zrovna zapékané věci, tak vynechá smíchávání dohromady a vajíčka a je to dobré i jako omáčka na těstoviny, brambory nebo by šla i k rýži :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1MkP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1MkP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
zapečené těstoviny se slaninou, těstoviny se slaninou a zeleninou, těstoviny se slaninou, těstoviny s anglickou slaninou a zeleninou, těstoviny s anglickou slaninou, zapečené těstoviny, zapekané těstoviny se slaninou, zapékané těstoviny s anglickou slaninou, recepty z anglicke slaniny, zapecene kolinka s anglickou, kolínka s anglickou slaninou, zapékané těstoviny s anglickou, za pečené testovimy, zapečené těstovimy, zapecene testoviny ze slaninou, zapecene testoviny s uzenou slaninou, těastoviny se slaninou, zepečene testoviny se slaninou, zapečené těstoviny s uzeninou, zapekane testoviny z s anglickou slaninou

Suroviny:
těstoviny, olej olivový, cibule, slanina anglická vcelku, paprika čerstvá červená, rajče, bujón zeleninový, kečup sladký, vejce, bazalka čerstvá, sůl, pepř, voda

Přidat fotografie receptu