Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paella s mořskými plody

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 905 kJ /
1 172 kcal
Bílkoviny81,32 g
Tuky6,97 g
Vláknina14,44 g
Cholesterol 680 mg
Sodík 415 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy190,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmažíme nasekanou cibuli a kořenovou zeleninu – mrkev, petržel a celer v libovolném poměru. Přidáme mořské plody – v tomto receptu jsou použity 2 sáčky „mořského koktejlu“, který obsahuje chobotničky, malé mušle, sépiové kroužky, krevetky a další živočichy. Krátce orestujeme a přisypeme kulatozrnnou rýži. Krok 2: Směs ochutíme solí, pepřem, kari a kurkumou – kari bych tedy příště vynechala, ale stalo se. Krok 3: Zalijeme rybím vývarem (ideálně), přidáme ještě nakrájenou žlutou papriku s cherry rajčátky nakonec veliké krevety a škeble. Krok 4: Přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi 15 minut, dokud rýže nezměkne a krevety nezrůžoví. Byl to první domácí pokus o paellu, proto se omlouvám, že není úplně tip top. Příště to bude lepší :)

Zveřejněno 14. 11. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paella s mořskými plody

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j694

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paella s mořskými plody

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j694

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Tanicka: v kaufu fakt, kupovala jsem ho tento týden, firma kotanyi - mezi kořením samozřejmě.

spagetka: Tak nevím, tento týden jsem byla v Tescu i Lidlu a šafrán jsem tam nikde neviděla.. Můžete mě nějak nasměrovat? (pozn. - ano, mohla jsem se zeptat prodavače, ale nikde nikdo nebyl a měla jsem opravdu naspěch :-) )
Děkuji!

Tanicka: fakt, kupuju ho pravidelně, protože je i výborný pro diabetiky. Mají ho i na trzích, tam si ale dávám pozor, aby to nebyl obarvený měsíček, dost se to dá zaměnit,:no: ale jednoduše pokud neznám prodejce, požádám o papíry k tomu, nebo jdu ke svému osvědčenému prodejci ;-);-);-)

spagetka: Vážně? To jsem netušila, kupovala jsem ho vždy specializovaných prodejnách a krámkách s kořením-je jich tu plno.. musím se v těch supermarketech pořádně podívat, protože třeba v Lidlu jsem dost a nikdy jsem si ho nevšimla - asi mě ani nenapadlo, že by ho tam měli :-)

Jaaaja: šafrán naprosto běžně v Kauflandu, Intersparu, Tescu, Lídlu....Jen v Albertu supermarketu jsem ho neviděla (tam nakupuju totiž z 99% nejčastěji).

Jaaaja: A kde bydlíte? V Praze to celkem není problém.. Jinak radím zkusit nějaký eshop, namátkou třeba zde:
www.korenimb.cz/koreni/eshop/9-1-Specialni-koreni/0/5/138-Safran-cely-0-2g

Nějak se mi nedaří safran sehnat..:-(poradíte ?

Já ziju ve Spanelsku 30 let a musím ríct, ze Paellu bez safránu jsem jeste nejedla a ani nevidela, jeslize nemáme na mysli Paellu cernou (s kalamárovou tintou). Paella oficiálne pochází z Valencie a tam se pestuje nejlepsí rýze na svete a safrán je z nedaleké Castilla La Mancha, takze nikdy v Paelle nechybí.
Nikdy tam není curry - to je prece z Indie a s Paellí nemá vubec nic spolecného. To je jak pridát do Veprového se zelím Merunkový kompot...

Tanicka:Mám paellu moc ráda, se šafránem i bez, kari mi tam příliš nesedí, ale i tak to bude dobré:-p:yes: Já ji jedla v kombinaci s rybím masem, kuřecími paličkami a mušlemi, dokonce v jedné byly i kusy klobás či choriza;-)

spagetka:Manžel byl nedávno ve Španělsku na služební cestě a když už tam jel, zaúkolovala jsem ho, aby mi přivezl šafrán. Sehnal mu ho tamní ředitel a ptal se, na co ho potřebuji. Manžel řekl, že na paellu. On se prý dost divil, protože oni ho do paelly nedávají. Je to možná spíš lokální záležitost, protože, když jsme byli v Andalusii, tam ho naopak používali. Takže být může a nemusí;-)

spagetka: Děkuji :-)

Tanicka:máš tam ode mě komentík a blog se mi líbí :yes::yes::yes:

Vždyť já vím, že by tam měl být, na blogu o tom mám poznámku :)

aaadobromila: no budu odporovati, ale netvrdím, že nemůžeš mít pravdu, jenže prostě jsem se s šafránem u mých přátel ze Španěl nesetkala, ale rozhodně vyzkkouším, šafránek můžu ;-);-):-p:-p:yes::yes:

Ve španělsku Vám v restauraci paellu bez šafránu nedonesou a v několika kuchařkách, které vlastním, šafrán v receptech na paellu také nechybí.

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
paella pravý recept, palea s mořskými plody, mořské plody recept, rýže s mořskými plody, restaurace s mořskými plody, rybí paella, recepty z morskych plodu, paella recept, ryze na paellu, mořské plody s rýží, paella z mořských plodů, restaurace s mořskými plody praha, mexická paella, recept mořské plody, palea z morskych plodu, kuskus s mořskými plody, paela z mořských plodů, paella s rybím masem, paella s plody moře, jak se jí mořské plody

Suroviny:
mořské plody, rýže kulatozrnná, cibule červená, zelenina kořenová, paprika čerstvá žlutá, rajče cherry, sůl, pepř, koření kari, kurkuma

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu