Suroviny
Porce: 1-2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 521 kJ / 842 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,89 g |
| Tuky | 91,12 g |
| Vláknina | 0,96 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 4,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapří kousky osolíme, opepříme, posypeme paprikou.
Krok 2: Vložíme do pekáčku na rozehřátý olej s máslem.
Krok 3: Jednotlivé kousky kapra poklademe plátky anglické slaniny, proužky papriky a na každý kousek dáme půl rajčete řezem nahoru.
Krok 4: Dáme zapéct do předehřáté trouby asi na 20 minut, možná malinko více, podle typu trouby a vlastní zkušenosti.
Krok 5: Na talíři přelijeme kapra výpekem. Podáváme s různě upravenými brambory. Nejlépe však chutná s chlebem namáčeným do šťávy.
Zveřejněno 21. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr od Bošileckého mostku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXpl
Moje poznámka
Kapr od Bošileckého mostku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXpl
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 17 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí piškoty
Marjet před 3 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 5 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 6 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 6 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 6 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 7 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 7 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se vari kapr,
písně o kaprovi,
písnička o kaprovi,
písnička o kaprovi,
jak delat z kapra,
jak udelat v troube krupaveho kapra,
jak dlouho dělat kapra na pánvi,
zapeceny kapr podle p.janu,
písničky o kaprovi,
kapr v trojobalu v troubě,
kapr jako blato,
písnička na tom bošileckým mostk,
kapr k večeři,
mostky vanočni cukrovi,
kapr
Suroviny:
kapr,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
slanina anglická,
paprika čerstvá bílá,
rajče,
olej,
máslo
Komentáře (23)
Dobrý recept lze dobře opsat, ale i dobře zmršit a často se už z receptu dá odhadnout, zda "autor" podle "svého" receptu i vaří.
Tady mě zaujala zmínka: "...asi na 20 minut, možná malinko více..."
V české kotlině, kde se obecně ryby tepelně zpracovávají příliš dlouho, až do stavu takřka (pro gurmety) nepoživatelného je ta zmínka o čase úpravy jako z jiného světa!
Jana Remkova: Díííky
A proč to tu píšu?
Třeba si to někdo přečte, a příště než začne cokoli šupinatého "sušit" v troubě či na pánvi, tak si vzpomene, že rybce stačí v teple pobejt pár minut a ne celou věčnost...
(A nemyslete si, taky jsem už z několika, nejen vánočních kaprů, vyrobil popundekl v trojobalu