Suroviny
Porce: 1-2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 521 kJ / 842 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,89 g |
| Tuky | 91,12 g |
| Vláknina | 0,96 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 4,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapří kousky osolíme, opepříme, posypeme paprikou.
Krok 2: Vložíme do pekáčku na rozehřátý olej s máslem.
Krok 3: Jednotlivé kousky kapra poklademe plátky anglické slaniny, proužky papriky a na každý kousek dáme půl rajčete řezem nahoru.
Krok 4: Dáme zapéct do předehřáté trouby asi na 20 minut, možná malinko více, podle typu trouby a vlastní zkušenosti.
Krok 5: Na talíři přelijeme kapra výpekem. Podáváme s různě upravenými brambory. Nejlépe však chutná s chlebem namáčeným do šťávy.
Zveřejněno 21. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr od Bošileckého mostku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXpl
Moje poznámka
Kapr od Bošileckého mostku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXpl
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 1 hodinou
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 23 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 7 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 9 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 11 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 12 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 12 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 12 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 13 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 13 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se vari kapr,
písně o kaprovi,
písnička o kaprovi,
písnička o kaprovi,
jak delat z kapra,
jak udelat v troube krupaveho kapra,
jak dlouho dělat kapra na pánvi,
zapeceny kapr podle p.janu,
písničky o kaprovi,
kapr v trojobalu v troubě,
kapr jako blato,
písnička na tom bošileckým mostk,
kapr k večeři,
mostky vanočni cukrovi,
kapr
Suroviny:
kapr,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
slanina anglická,
paprika čerstvá bílá,
rajče,
olej,
máslo
Komentáře (23)
Dobrý recept lze dobře opsat, ale i dobře zmršit a často se už z receptu dá odhadnout, zda "autor" podle "svého" receptu i vaří.
Tady mě zaujala zmínka: "...asi na 20 minut, možná malinko více..."
V české kotlině, kde se obecně ryby tepelně zpracovávají příliš dlouho, až do stavu takřka (pro gurmety) nepoživatelného je ta zmínka o čase úpravy jako z jiného světa!
Jana Remkova: Díííky
A proč to tu píšu?
Třeba si to někdo přečte, a příště než začne cokoli šupinatého "sušit" v troubě či na pánvi, tak si vzpomene, že rybce stačí v teple pobejt pár minut a ne celou věčnost...
(A nemyslete si, taky jsem už z několika, nejen vánočních kaprů, vyrobil popundekl v trojobalu