Pařížský krém
Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravě není nic složitého, základ je ovšem potřeba připravit den předem. Následující den již může zazářit na vašich dezertech.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 458 kJ / 5 368 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,25 g |
| Tuky | 421,50 g |
| Vláknina | 39,50 g |
| Cholesterol | 1,14 g |
| Sodík | 188 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 329,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao.
Krok 2: Vše společně důkladně promícháme a po krátkém povaření směs odstavíme.
Krok 3: V horké směsi rozmícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo.
Krok 4: Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme.
Krok 5: Uložíme do lednice a necháme vychladit a odležet do druhého dne.
Krok 6: Vychlazenou hmotu vyšleháme šlahačem do nadýchaného krému. Podle podtřeby můžeme před šleháním mírně nahřát.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
Moje poznámka
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 19 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 25 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 5 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 6 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 6 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 13 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 16 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Tématické fráze:
pařížský krém,
pařížský krém recept,
recept na pařížský krém,
pařížský krém do cukroví,
paříšský krém,
parizsky krem ze slehacky,
parisky krem,
parizsky krem-recept,
pařížský krém na dort,
parizky krem,
pařížská šlehačka recept,
těžký pařížský krém,
krém,
recept pařížský krém,
krém na pařížské rohlíčky,
parisska slehacka,
parizsky krem z parizske slehacky,
nejlepší pařížský krém,
krém z pařížské šlehačky,
těžká pařížská šlehačka
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
kakao,
čokoláda na vaření,
máslo
Komentáře (60)
Je vidět, že kdysi se učili dělat pořádné věci z pořádných věcí. Moc děkuji.
OPRAVDU
právě že nezmrzlo :(
no budu to ještě zkoušet, díky za odpověď :)
P.S. dá se krém šlehat hned ten samý den, když vychladne? jakože nenechat ho "odpočinout" přes noc v lednici.
...tady je každá rada drahá
Tady tomuto se od nepaměti říká pařížská ŠLEHAČKA - těžká (akorát zde je uvedeno, nevím proč, 2x víc tuku-másla)
Nenapadá mě nic jiného, než že jestli vám to náhodou v lednici nezmrzlo?
když jsem ho dělala poprvé, tak se na druhý den po vychlazení nádherně vyšlehal. na podruhé se nevyšlehal vůbec a když jsem dělala krém nyní, tak sice po vychlazení šel trochu vyšlehat, ale okamžitě se srazil, prostě po cca 10 sekundách šlehání už byl sražený.
přitom jsem vše dělala přesně podle návodu. tak nevím, čím to může být. může mi někdo prosím poradit, co by mohlo být špatně? teplota surovin, rychlost otáček šlehače atd... ? děkuji za rady
Mnohokrát předem děkuji za radu.