Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč s jablky a šlehačkou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 566 kJ /
3 003 kcal
Bílkoviny58,44 g
Tuky136,77 g
Vláknina27,20 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 709 mg
Sůl2,84 g
Sacharidy360,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky, máslo, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme rum, mléko a mouku s prášek do pečiva a nakonec sníh ze tří bílků. Promícháme a rozetřeme na kulatý plech asi 26cm v průměru. Plech vyložíme papírem, který je nejlépe namočit vodou, vyždímat a pak vložit do formy. Krok 2: Jablka nakrájíme na kousky a hned pokropit citrónem. Pak rozložit na těsto a malinko vtlačit. Krok 3: 20 minut necháme péct na 200 stupňů. Krok 4: Zatím připravíme polevu a to tak, že rozšleháme 2 vejce se šlehačkou a vanilkovým cukrem. Krok 5: Po 20 minutách na koláč nasypeme rozinky a polijeme polevou. Pečeme dalších 20 minut.

Zveřejněno 15. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Ryn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Ryn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-) :yes: upečeno ... vypadá úžasně ... už aby vychladl ...

dnes jsem dělala Váš moučník a dovoluji si přidat foto:-):-):-) byl moc dobrý:yes:

ib:-)):-D Lama?:-)):-)) No, taky se někdy ptám hloupě, ale raději se zeptat, i autorka se může splést. Takže, dotaz je na místě.;-) Jarunko, zdravím!!:-K

Jaruško, ráda Tě vidím a jsem ráda, že už jsi zdravá:-)

Děvčata,dík za upozornění.Vůbec jsem si toho nevšimla,mouku jsem tam zapomněla napsat.Hello,ty jsi to přesně odhadla.Opraveno a moc děkuji.:-O:yes::-))

Ib - máš pravdu, a vůbec se neptáš hloupě - v textu se píše ...mouku s prdopečem. Já bych to tak tipla na 12-15 dkg polohrubé. Snad to Jaruna18 dopíše.

...asi se ptám hloupě, ale jsem na pečení naprostá lama...
ten koláč je BEZ MOUKY:-?:-?
POKUD NE, TAK KOLIK A JAKÉ, PLS

Tak jsem se tady dnes konečně dostala a hned budu rozdávat plusíky;-):yes::yes:

Hani,ty rozinky,jak jsou upečené jsou křupavé a výborné.A dají se sundat,když je někdo nechce.Jsou jen tak navrchu.;-)

Jarmilko,to musí být dobrý koláč, ale u nás by mesel být bez rozinek, dcerka:-// :yes: +

Tématické fráze:
velmi dobrý jablkový koláč, koláč s jablky, jablkový koláč se šlehačkou, jablkový koláč, koláče z jablek, jablečný koláč se šlehačkou, kolač z jablek, buchta s jablky a šlehačkou, koláč ze šlehačky, koláč se šlehačkou, šlehačkový koláč s jablky, slehačková buchta s jablky, jablkový moučník se šlehačkou, šlehačkový jablečný koláč, jablková buchta se šlehačkou, pečeme z jablek a šlehačkou, šlehačkový koláč, koláč šlehačka, koláč politý šlehačkou, zdravá šlehačkou hello

Suroviny:
máslo, cukr krupice, mouka polohrubá, cukr vanilkový, sůl, žloutek, bílek, rum, mléko, prášek do pečiva, jablko, šťáva citronová, rozinky, vejce, smetana ke šlehání, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu