Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 340 kJ / 3 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,61 g |
Tuky | 208,35 g |
Vláknina | 20,14 g |
Cholesterol | 927 mg |
Sodík | 604 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 258,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vsypeme je do osolené vroucí vody, krátce povaříme, scedíme a necháme okapat. Cibulky nebo pórek očistíme, cibuli oloupeme, vše nasekáme nadrobno a promícháme je s bramborami, asi třemi lžícemi smetany a sušenou cibulkou.
Krok 2: Směs osolíme a opepříme. Pokud byste chtěli tomuto bácu věnovat větší pozornost, je možné i nechat cibuli předem na pánvi zkaramelizovat.
Krok 3: Z listového těsta vyválíme 2 kulaté pláty. Jedním z nich vyložíme dno i trochu boky vymazané nebo teflonové formy a rozprostřeme na ně bramborovou směs. Uprostřed druhého plátu uděláme otvor, cca 5-6 cm v průměru.
Krok 4: Plát položíme přes bramborovou náplň, okraje těsta k sobě dobře přitiskneme. Koláč potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě ho při 200°C necháme asi 20 minut zapéct.
Krok 5: Zbylá vejce rozšleháme se zbylou smetanou a špetkou soli. Otvorem v těstě je vlijeme do koláče - pomůžeme si vidličkou, aby se smetana dostala do celé náplně.
Krok 6: Koláč při 180°C dopékáme dalších asi 20-30 minut tak, aby povrch zezlátl, ale nespálil se a náplň se zapekla.
Zveřejněno 19. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový páj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MXyP
Moje poznámka
Bramborový páj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MXyP
Nejnovější recepty
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 4 hodinami
Sendvič se slaninou, sýrem a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový grilovaný bok s asijským okurkovým salátem
Přidáno před 11 hodinami
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 15 hodinami
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slávky dušené na víně
sarki před 7 minutami
Hovězí na pórku a kokosovém mléku
gabrus před 10 minutami
Mechový dort (se špenátem)
zuz.anka před 25 minutami
Vločková kaše s jablíčky
marta117 před 42 minutami
Hrnkový knedlík s ovocem
Chantalia před 1 hodinou
Dršťková polévka
cejen01 před 1 hodinou
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou
Swarofka před 1 hodinou
Svíčková omáčka:
imzlin@seznam.cz před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
IvanaJa před 3 hodinami
Tématické fráze:
bramborový paj,
skotsky páj,
recept vepřový koláč páj,
bramborový páj s vejci,
francouzský páj,
recept bramborový páj,
paj brammborovy,
páj bramborový,
páj s houbamy,
páj s bramborami,
bramborový páj recept,
recept na slaný francouzský páj,
recept na bramborový páj,
skotský páj recept
Suroviny:
brambory typ a,
sůl,
cibulka jarní,
cibule sušená,
cibule červená,
vejce,
smetana ke šlehání,
pepř mletý,
těsto listové
Komentáře (12)