Čokoládovo - kávové crème brûlée
Tento lahodný dezert tvoří čokoládová vrstva zalitá kávovo-vanilkovým krémem z mléka, cukru, žloutku, mouky a smetany. Dezert necháme dobře vychladnout. Před podáváním ho zasypeme cukrem a flambujeme, aby na povrchu vznikla křupavá krusta.
Suroviny pro 3 porce
2-4 porce, podle velikosti mističek
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 322 kJ / 1 511 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,91 g |
| Tuky | 92,83 g |
| Vláknina | 2,85 g |
| Cholesterol | 407 mg |
| Sodík | 193 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 145,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve rozpustíme v kastrůlku čokoládu ve smetaně. Promícháme a odstavíme.
Krok 2: Na krém rozpustíme v hrnku kávu ve 2 lžících vařící vody.
Krok 3: Mléko, 2 lžíce cukru a vanilkový extrakt přivedeme v kastrůlku k varu a odstavíme.
Krok 4: Žloutek a zbylý cukr pořádně vyšleháme.
Krok 5: Přilijeme kávu, prosejeme mouku, prošleháme a za stálého šlehání přiléváme pomalu horké mléko.
Krok 6: Nalijeme zpět do kastrůlku a dáváme pozor, aby se krém nesrazil, nebo nepřipálil.
Krok 7: Na mírném plameni za stálého míchání necháme krém zhoustnout. Trvá to tak 3 minuty. Odstavíme a ještě chvilku mícháme. Poté vmícháme vyšlehanou smetanu.
Krok 8: Vložíme do lednice a necháme vychladnout.
Krok 9: Na dno vhodných malých mističek rozdělíme nejprve čokoládu se smetanou a na ni navrstvíme krém.
Krok 10: Posypeme třtinovým cukrem a oflambujeme pistolí k tomu určenou.
Zveřejněno 28. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládovo - kávové crème brûlée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGlN
Moje poznámka
Čokoládovo - kávové crème brûlée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGlN
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
krem brulée,
krém brulée recept,
krém brile,
krem brille,
crembrile,
creme brullé,
krembrile,
crém brilé,
čokoládová pěna podle polreicha,
krembrille,
recept na krém brile,
crem brulle,
crem brille,
krém brullé,
creambrile,
čokoládové crembrile,
zákusek crembrile,
creme brille,
mističky na krém brilé,
crembrule
Suroviny:
smetana ke šlehání,
čokoláda mléčná,
cukr třtinový,
káva instantní,
mléko,
extrakt vanilkový,
cukr krupice,
žloutek,
mouka hladká,
smetana ke šlehání
Komentáře (44)