Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 263 kJ / 4 604 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,51 g |
Tuky | 307,13 g |
Vláknina | 9,50 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 777 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 380,69 g |
Postup přípravy
Máslo rozpustíme na mírném ohni a vmícháme do rozmixované sušenkové drti a rukou promačkáme. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřeme sušenkovou směs. Prsty řádně uhladíme a dáme na 30 miut do lednice. Krok 2: Náplň:
Cukerný roztok: všechny suroviny svaříme na mírnějším ohni, dokud nezískají konzistenci řidčího medu. Odstavíme. Krok 3: Vejce rozšleháme se 3 lžícemi cukru do husté pěny, vmícháme zakysanou smetnu, cukerný roztok. Pokud by nám náhodou vznily hrudky, přecedíme směs přes síto. Pak opatrně vetřeme mascarpone. Krok 4: Přivedeme k varu 100 ml vody, odstavíme a přisypeme želatinu. Když se rozpustí, přidáme dalších 150 ml vody, rozmícháme a vlijeme do mascarponové směsi. Ochutnáme, podle potřeby můžeme přidat moučkový cukr. Směs bude hodně tekutá, neděste se :-) Vše nalijeme na sušenkový korpus, vršek zakryjeme folií a uložíme do lednice aspoň na 6 hodin, nejlépe přes noc. Krok 5: Ovocná omáčka:
Cukr s vodou přivedeme k varu. Pak přidáme obě balsamica, necháme znovu přejít varem a po 5 minutách, když směs zhoustne, opatrně vmícháme ostružiny. Ochutnáme, podle potřeby dosladíme nebo dokyselíme.
Zveřejněno 31. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KGPJ
Moje poznámka
Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KGPJ
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 11 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 12 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 9 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 9 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 9 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 11 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 11 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 12 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 12 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 12 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 14 hodinami
Tématické fráze:
citronový koláč,
kolac z ostružin,
ostružinový přeliv,
recepty z ostružin,
buchty s creme fresh,
citronovy kolac se smetanou,
buchta deluxe se zakysanou smetanou,
limetkový creme fresh recept,
citronový koláč z máslových sušenek,
ostružinová koláč,
citronový a limetkovy koláč,
citronovy moucnik recepty,
recepty s creme fresh,
cukerný roztok na buchtu,
ostrużinová buchta se zakysanou smetanou,
koláč s creme fresh,
tvarohový pudinkový koláč s ostružinovou polevou,
sladká štáva nebo cukerný roztok,
citronový máslový koláč,
ostružinová buchta s limetkou
Suroviny:
mascarpone,
smetana zakysaná,
vejce,
cukr,
želatina prášková,
voda,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
cukr,
voda,
sušenky čokoládové,
máslo,
ostružiny,
ocet balsamiko,
ocet balsamiko,
šťáva citronová,
voda
Komentáře (24)