Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 003 kJ / 240 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,48 g |
| Tuky | 16,82 g |
| Vláknina | 6,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 49 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 17,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve větším hrnci na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibulku.
Krok 2: Potom přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel a necháme za stálého míchání restovat spolu s cibulkou. Zalijeme vodou a vložíme kosti.
Krok 3: Necháme pozvolna vařit cca hodinu. Pak kosti vyjmeme přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, necháme malou chvilku vařit a nakonec vsypeme zavářku nebo můžeme udělat kapání. Podle chuti dosolíme.
Krok 4: Maso z kostí obereme, nakrájíme na malé kousky, vrátíme do polévky a úplně nakonec ozdobíme nasekanými bylinkami.
Zveřejněno 18. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masozeleninová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8kE
Moje poznámka
Masozeleninová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8kE
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 6 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 2 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 5 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 7 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 8 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 9 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 10 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 11 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 11 hodinami
Tématické fráze:
masozeleninová jídla,
zeleninová polévka z kuřete,
babicovy dobroty-vykoštění kuřete,
polévky recepty,
masozeleninová poléka,
máslové kapání,
maso-zeleninová polévka,
recepty maso-zeleninová polévka
Suroviny:
cibule,
mrkev,
petržel,
brambory,
sůl,
kuře,
olej,
zavářka,
petrželka
Komentáře (9)
No, ač se to zdá jako protimluv, tak je rozdíl vařit vývar se zeleninou vcelku (pak můžete mít částečně pravdu - záleží na chuti toho kterého z nás) a vařit polévku z nahrubo strouhaných kořenů, jak zde stojí psáno, že