Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minutkové kančí medailonky s fazolkami a liškami

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 377 kJ /
1 285 kcal
Bílkoviny78,50 g
Tuky98,85 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 232 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,41 g
Sacharidy12,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve povaříme v osolené vodě fazolky na skus.
Maso nakrájíme na medailonky o síle cca 1,5 cm, osolíme a okořeníme nadrceným zeleným pepřem. Opečeme je z obou stran na rozpáleném oleji, vyjmeme a uchováme je v teple. Krok 2: Přidáme do výpeku orestovat nakrájenou slaninu a lišky a po chvíli vhodíme i okapané fazolky. Podlijeme smetanou a provaříme na požadovanou hustotu. Přilijeme i zbytek šťávy, který nám vytekl z odložených medialonků. Dochutíme podle potřeby solí.

Zveřejněno 2. 12. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6O9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6O9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

jdu dat rozmrazit maso:-p

tejaja:Tenhle je z Litvy.

spagetka: :-O:-O U nás sú bobry zákonom chránené;-)

spagetka:ahoj spagi,děkuji za odkazy,rozklikla jsem je a tyhle jsem našla taky,myslela jsem jestli nemá někdo osobní zkušenost,jak to chutná a jak to připravoval.:-K

Krása :yes::yes::-K a já večeřela pribiňáka;-(:-)

hmmm;-):yes::yes:

Bosana: ahoj, Tady jen namátkou 2 recepty na úpravu bobra ;-);-)
http://www.mrk.cz/kucharka.php?id=20432
http://strategie.e15.cz/zurnal/recept-na-bobri-kyt...

jarda Kadic:Ocásku se říká veslo a je to takové tuhé samá šlacha, možná s tím někam odpádluju.:-D:-D:-D Jinak když mám blbou náladu stačí si přečíst jak jsi dělal kečup:yes:

Veronika.Hrozna:Prosím pošli mi recept z té kuchařky sibiřské na můj mail,byla bych moc vděčná. Bylo mi řečeno,že se to připravuje jako králík,ale jsem s toho rozpačitá.....:-D:-K

Téda, to tady mám ale vychytávek a rad. Díky všem, kteří recept nejen pročetli, ale i přispěli svojí troškou do mlýna:-D Díky:-K

Hajnej zabil divočáka ? :-D Dala by som si, ale čerstvé nemám prísun, len mrazené mám možnosť kúpiť. Inak s fazuľkami musí byť super :yes:;-)

Hell.:Žebírka je nejlepší upéct hned ! Nemusí odležet. Jsou výborné z čerstvého masa . Normálně česnek a kmín a do spod pekáče malá cibulka vcelku.. Mňam ;-)

yanull:Jo znám! Není to takové, jako vařila "maminka" ! A když muže brblat tak....! Faktem ovšem zustává ,že opravdu nejsem tak dobrá kuchařka ,jako byla moje tchýně! Ale se "snažíííím! :-(

Vidím,že přicházím o hodně,když na Top nechodím pravidelně:-8Ale alespoň se pak obrazně můžu nadlábnout najednou:-D:-D

Andri,krása na talíři,mňam:-p:yes::-K

Se také vložím do diskuze. Právě se nám kanec (50kg bez vnitřností a vykrvený) vydýchává v mrazáku. Lončák to není, už to bylo prasátko dočista hotové :-D Ale vaří se poměrně snadno, nemusím ho trápit na plotně déle než kuřecí. Dočetla jsem se, že z úplně čerstvého masa vařit není nic moc zážitek, ono chce chvíli udležet. Takže jsme zabili dvě muchy jednou ranou, uložili maso do mrazáku a počkali si čtyři dny na testy od vet(to kvůli tomu svalovci a jemu podobným parazitům) a už to jede! Přesně jak píšete, osvědčil se mi jalovec i tymián. V neděli byly nikoliv "kuřízky" jak říká ten klučina v reklamě, ale "kařízky" a byly výborné! :yes:
Teď bych tedy vyzkoušela tento recept. Fazolku mám moc ráda :-)

1974andrea:Andrejko, kančí maso jsem v životě nejedla-nemám na něj kontakt, ale nevadí, když je to od tebe a není to zrovna vevnitř syrové dávám ti 14.bod:yes:

Mně by chutnalo - moc:-p. My zvěřinu milujeme, ale bohužel je pro nás velkou vzácností a nikdy jsem neměla maso z mladého kusu, abych mohla udělat minutku, ale moc se mi to líbí;-):-):yes:

Veronika.Hrozna:Veru, dala jsem tam nejen tymián, ale i nové koření, bobkový list, jalovec, pepř 4 barev, myslím si, že tomu nechybělo nic, tedy aspoň mně ne. Jenže někdy, jak vidno, je kyselo moc kyselé a nebo kanec málo divoký ;-):-):-))

Bosana:Mám recept na bobra ! Ze sibiřské lovecké kuchařky ! Je tam dokonce recept i na vránu.Nežertuji,fakt!;-)

Bosana: Udělej si z ocasu plácačku na mouchy;-)

Vy tady s kančím,ale my jsme dostali bobra a tady není žáden recept. Co teď:-?:-!

1974andrea:Je to nádhera pro oko i v bříšku. Hned bych si dala.:-p:yes::yes::yes::yes: desátý bodík letí

yanull:Když mohu poradit ,zkus do toho příšté přidat tymián ,hezky to chuť divočiny zvedne . Dělám to s kančím a také se zajícem !:-p Pokud je dost času vždycky divočinu nechám po uvaření uležet.Hlavně srnčí se provoní kořením až na druhý den.;-)

Tak já mám děvčata problém zase opačný. Z kančího masa z Kauflandu jsem v neděli vařila guláš a panu domácímu se zdálo, že to maso není divočinou pro změnu vůbec cítit, prý je to stejné jako hovězí. Za tuto úpravu posílám 9.bodík, ta se mi líbí:-p:-K:yes:

Veronika.Hrozna: Díky za vysvětlení, i za dobu :yes::yes::yes::yes:

spagetka:Já vždycky "lončáka " to je mladý kaneček starý asi 14-15 měsícu opékám vždy až není uvnitř krvavý cca asi 8 minut na každé straně !
Ale vím ,že někdo míň! Divočinu vždy řádně propeču a nebo provařím. Tak mě to naučila tchýně ,neboť kdysi se to tak délalo,kvuli svalovci.
Co se týče příspěvku,že je maso "cítit" tak to muže být starý kanec v říji ,ten je fakt nejedlý.
Na ostatním kančím mase je potřeba ořezat tuk ,úplně do čistého masa a pak dát do mrazáku ! Kančí tuk trošku rychle podléhá "zkáze" žlukne i v mrazáku, pak je maso opravdu tím tukem cítit. Proto skladuju jenom maso bez tuku a ty části,které ho mají moc spotřebuju co nejrychleji.

Andrejko, že ty jsi byla o víkendu v Brdech;-). Nene, určitě to musí být báječné. Ze selečího nebo opravdu mladého kusu je maso jedna báseň. Krásná úprava:yes::yes:

to je prostě úžasnéééé:yes::-D

spagetka:Ladi, já starší divočáky nechci, to maso je dost cítit a to já zas nemusím. Pak je vhodné spíš na guláše a ragú.;-)

jarda Kadic:Járo, já ty lišky z těch fazolek pečlivě vysbírala jenom pro sebe:-D A díky:-K

1974andrea: To je vždy řečí:“u nás nikdo houby nejí“ a pak tady vystřihneš takový “majstrštyk“:-D:-D:yes::yes::yes::yes:

Tak jsem guglila, neb s kancem zkušenosti nemám. pěkně prosím, myslím divočáka joooo:-D:-D:-D, prej nejvíce "minutkového" masa má jelen, daněk nebo srna. U divočáka se to má nakládat. Andrejko, jen diskutujem, jo? Já divočáka neměla sto let, takže si už to nepamatuju. jen písni, jak dlouho jsi to opékala? Stačí pžibližně.
Musím říct, žes mě ale nalákala, a "svého" myslivce půjdu inspirovat, co chci, mám slíbenou zvěřinu, kanečka ale asi letos néééé:-(
houby, máš pravdu, teď jsem objevila, že i mladý kaneček je vhodný na minutky, aháááá. Jo konkrétně kýta. :yes::yes::yes::yes:

Holky, píšu, že je to z mladého kousku, tudíž selátka. Mělo tak 30kg, takže maso jako máslíčko. Ze staršího kusu radši z panenky nebo hřbetu;-)

Spagi, zajímá mne totéž. Vzpomínám si, že když jsme měly sraz v Praze, dala jsem si to tam u Švejka. Ostatním to snad chutnalo, pro mne to bylo jak guma. Nic moc. Tohle ale vypadá skvěle.

Jednak zas provokuješ s liškama, ale chci se zeptat. U kančího stačí jen pár minutek opékat maso a je měkké? Jám měla za to, že kančí patří mezi tužší masa, tudíž mě pouč, na guglení nemám náladu, ale fakt mě to zajímá, neber to jako kritiku :-D:-D:-D ;-);-);-), jinak :-p:yes:

Tématické fráze:
recepty z divočáka medailonky, kančí medailonky z panenky, medailonky z divocaka, minutky z divocaka, kanči medajlonky, minutka z divočaka, kančí panenka, minutky z kanciho masa, divočák minutky, kanci maso svalovec, medailonky z danka, minutka z kančího masa, nakládání kančího masa, divocak minutka, divočak medailonky, kančí jako minutka, kanec recepty minutky, mladé kančí, kanci na liskach, medailonky z kanciho masa

Suroviny:
maso kančí, fazolky zelené, slanina, houby lišky, smetana na vaření, pepř zelený, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu