Domácí rohlíky jako z pekárny
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.
Suroviny pro 13 kusů
13kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 008 kJ / 2 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,10 g |
Tuky | 66,86 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 412 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 371,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku dáme do mísy, ke kraji vsypeme sůl. Do mouky uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu s cukrem a droždím.
Krok 2: Necháme chvilku vzejít kvásek, přidáme měkké máslo a zaděláme těsto. Dáme ho na teplé místo kynout asi na hodinu.
Krok 3: Po vykynutí dáme těsto na vál a rozkrojíme na 10-14 stejných kousků. Z každého vyválíme "slzu" nebo trojúhelník a srolujeme je směrem od nejširší části ke špičce. Tím vznikne rohlík.
Krok 4: Všechny rohlíky uložíme na plech s pečicím papírem cípem dolů a necháme 20-30 minut nakynout. Pak potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a posypeme mákem.
Krok 5: Pečeme asi 12-17 minut na 220 °C.
Zveřejněno 27. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí rohlíky jako z pekárny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Yj
Moje poznámka
Domácí rohlíky jako z pekárny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Yj
Nejnovější recepty
Krémová polévka z fazolových lusků
Přidáno před 5 hodinami
Gravlax - základní verze bez kopru
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové s houbovou omáčkou a šťouchanými bramborami
Přidáno před 5 hodinami
Sumeček africký na rozmarýnu s mrkvovo-bramborovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové karbanátky plněné mozzarellou
Přidáno před 8 hodinami
Duhový Coleslaw
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Chlebový kvásek z pražské pekárny dosáhl velkého úspěchu. Jako jediný z Česka je uložen v kvasové knihovně v Belgii
Maďarské slané nudle s tvarohem: Túrós csusza s dozlatova vypečenou slaninou navrchu chutnají božsky
Pochoutkový salát podle ČSN: Retro klasika je levná a snadná na přípravu, navíc stále potěší svou jedinečnou chutí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové mléko
stepicka před 11 minutami
Čokoládový korpus na dort i moučníky
stepicka před 11 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
stepicka před 12 minutami
Chia pudink – základní recept
stepicka před 13 minutami
Teplý bramborový salát s fazolemi a vejci
TondaJ před 57 minutami
Kuře na rýži
Dendula3211 před 6 hodinami
Kaťák s houbami
mari malinska před 8 hodinami
Zapečené mleté kuličky s gnocchi a sýrem
Vanika před 21 hodinami
Mazanec z pekárny
Hanina65 před 23 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Petaja 17. 10. 2024 12:11
Tématické fráze:
tn.cz domácí,
domaci rohliky,
domaci rohliky a housky,
rohliky recept,
tn cz hruška pivní rohlík,
domaci rohlik,
domácí rohlíky recept,
recept na domácí rohlíky,
recept na rohliky,
recept na nejlepší domácí rohlíky,
rohliky,
cibulový rohlík,
domácí nadychane rohliky,
recept na domácí rohlík,
domací rohlícky,
recept rohlíky,
domácí nadychane rohliky video,
tn.cz recept na pivní rohlíky,
rohlík recept,
tn.cz levné recepty domácí rohlíky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
cukr,
sůl,
droždí čerstvé,
vejce,
mléko,
mák
Komentáře (123)