Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pleckové medailonky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bouma.music

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 218 kJ /
1 008 kcal
Bílkoviny101,85 g
Tuky59,07 g
Vláknina0,32 g
Cholesterol 440 mg
Sodík 1,30 g
Sůl3,18 g
Sacharidy17,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Menší plátky z plecka (zhruba o velikosti dámské dlaně) lehce naklepeme, po obou stranách mírně posolíme a opepříme. Krok 2: Pomázneme (mašlovačkou) po obou stranách olejem a necháme alespoň 30 minut odstát. Krok 3: Poté zasypeme velice mírně hladkou moukou (dělá "přípečky"), tu rozestřeme a pevně přimáčkneme. Krok 4: Dáme na rozpálený olej a pečeme na mírném plameni na každé straně 3-4 minuty. vVyndáme a dáme do tepla (ne do horka!). Krok 5: Olej z pánve opatrně slijeme, aby zůstaly výpečky a šťáva, přidáme máslo, vodu, masox, sojovku, worchester, kečup, seškrabáváme výpečky a stále mícháme, ochutnáváme, dochucujeme solí a pepřem (nepřeháníme). Krok 6: Povaříme 2-3 minuty a hned poléváme maso na talíři. Maso můžeme klást na brambory a případně na ně dát i volské oko s kouskem šunky nebo anglické slaniny.
Příloha - hranolky, opečené brambory, nadrobno pokrájená cibule, hořčice, zeleninový salát.

Zveřejněno 30. 11. 2013

Poznámka autora bouma.music

Tento recept pochází z časopisu Vlasta (Muž v hrnci) a vařila ho moje mamča. Je to strašně dobrý a rychlý jídlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pleckové medailonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ev9Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pleckové medailonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ev9Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Až bude mít taťka po jeho přísné dietě,(je po operaci), tak za nějaký čas určitě jídlo vyzkouším, zatím si recept ukládám.:yes::yes::yes::-p:-*

Majka8: Já taky už skoro nic jinýho ve svým volným čase nedělám :-D. Jo, a ještě jsem chtěl říct, že tý šťávy bylo trochu málo, nebál bych se zdvojnásobit dávku. A hlavně musím příště nahradit masox vývarem, abych se přiznal, ta chuť mě tam dost štvala a kazila mi celkový dojem jídla. Nevím, jak to tenkrát mamka dělala, že to bylo tak dobrý :-O :-D.

bouma.music:Tak to si myslím že jsi udělal dobře:yes:,plecko určitě potřebuje delší dobu smažení a pak vaření,recept vyzkouším,foto je úžasný,ale určitě to chce delší dobu postát u sporáku:-))

to bych si dala s chutí, a hned teď;-):yes::yes:

Majka8: Já to dělal od oka, ono je to jedno ;-). Ale smažil jsem to teda rozhodně dýl, než píšou a pak jsem tam do tý šťávy dal to maso ještě podusit. Člověk si to musí přizpůsobit :-).

Majka8:nespravedlivá..pardon,nechci být na pranýři

Hezký recept,jenže ta ženská dlaň,toť otázka:-Djá mám po tatínkovi dlaň jako dřevorubec...neva, použiji dlaň dcery,ta má po tatínkovi,který má mini ručičku po mamince,holt příroda je někdy nespravedlná a to nekecám,mám větší ruku než než můj ex;-)

Vypadá to moc dobře, vyzkouším.:-)

Tématické fráze:
recepty ládi hrušky - tatínkův závin, lada hruska tatinkuv zavin, recepty ládi hrušky - tatínkův závin recept, video recept na medailonky, medailonky z plece, medailonek pro muže na foto, stava pod medailonky, medajlonky z plecka, medailonky s foto, veprove medailonky worchestr, medailonky na foto pro muže, mnamnka z plecka, tatínkův závin, veprove medailonky z plecka, medailonek mamince, tatinkuv zavin hruska, lada hruška tatínkovi, vase pleckove plátky, recepty ladi hrušky tatinkuv závin, recepty ládi hrušky - tatínkův závin video

Suroviny:
plecko vepřové, sůl, pepř, olej, mouka hladká, máslo, voda, masox, omáčka sojová, omáčka worcesterová, kečup sladký

Přidat fotografie receptu