Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachová polévka s pečenými kuřecími kuličkami

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Náročný

Suroviny

Porce: 7-8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 772 kJ /
2 575 kcal
Bílkoviny207,44 g
Tuky56,57 g
Vláknina69,17 g
Cholesterol 509 mg
Sodík 956 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy280,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách jsem dala přes noc namočit. Krok 2: Druhý den jsem mrkev a cibuli rozmělnila pomocí tyčového mixéru, v hrnci osmahla na trošce oleje a to jsem zalila vodou s namočeným hrachem a přidala jsem ještě tak 2 hrnky vody. Trochu jsem to posolila a nechala vařit. Krok 3: Troubu jsem zapnula na 200. Krok 4: Mleté maso jsem smíchala se všemi ingrediencemi - bylinky podle chuti, jak kdo má rád, cibulka nadrobno. Pak jsem dělala malé kuličky, které jsem pokládala na pečícím papírem vyložený plech, a dala je na zhruba 20 - 25 minut péct. Krok 5: Když už byl hrách měkký, ochutila jsem polévku solí a pepřem, spoustou majoránky, trochou mletého kmínu a chilli a přilila jsem asi ještě 3-4dcl vody. Krok 6: Do toho jsem si udělala jíšku a vmíchala ji do polévky. Tu jsem nechala tak 10 minut povařit. Krok 7: Úplně nakonec jsem přidala prolisovaný česnek. Krok 8: Masové koule lze naservírovat na talíř a přelít polévkou anebo je dát až do polévky. Nakonec jsem polévku ochutila a ozdobila sušeným medvědím česnekem.

Zveřejněno 13. 12. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jM8l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jM8l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
polévka s kuličkami, hrachová polévka, hrachová polévka s kuřecím masem, hrachová polévka recept, jarní hrachová polévka, hrachova polevka bez tycoveho mixeru, polévka s kuličkama

Suroviny:
hrách žlutý, mrkev, cibule, česnek, olej, majoránka, kmín celý, sůl, pepř, česnek mědvědí, chilli, sádlo, mouka, voda, maso kuřecí mleté, vejce, strouhanka, česnek, hořčice, nať petrželová, pažitka, sůl, pepř, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu