Slepice z plzeňské krčmy
Ze slepice můžete připravit skvělý nedělní oběd po kterém se vaši strávníci budou doslova oblizovat až za ušima. Slepici dle receptu z plzeňské krčmy připravíme s příjemně nasládlou švestkovou omáčkou, která voní po divokém koření.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 344 kJ / 1 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,35 g |
Tuky | 129,85 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,41 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 16,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: V tlakovém hrnci s vodou vaříme slepici na mírném ohni do poloměkka, necelou hodinu. Vývar uchováme.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky. Sušené švestky nasekáme. Slepici naporcujeme na jednotlivé díly, které opečeme zprudka v pekáčku na oleji.
Krok 3: Slepici vyjmeme a přidáme slaninu. Opečeme, přihodíme švestky, bobkový list, jalovec, vmícháme povidla a zalijeme trochou vývaru. Necháme probublat a přidáme maso.
Krok 4: Přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme do měkka, zhruba 1 hodinu. Dle potřeby podléváme vývarem tak, aby se nám vytvořil dostatek husté šťávy.
Krok 5: Asi 15 minut před koncem pečení odkryjeme, přidáme nakrájené jablko a dopečeme kůrčičku.
Krok 6: Podáváme s bramborovými šiškami a se zelím.
Zveřejněno 21. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slepice z plzeňské krčmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7OxA
Moje poznámka
Slepice z plzeňské krčmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7OxA
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 8 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 12 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 14 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 15 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 5 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 6 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 6 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 10 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 12 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 12 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 12 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 13 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 14 hodinami
Tématické fráze:
recepty co ze slepice,
recepty ze slepice,
slepice recept,
slepice recepty,
bazanti slepice recept,
recepty na slepici,
recepty na jídla ze slepice,
bažantí slepice,
co uvařit ze slepice,
recept na slepici,
plzeňská bašta recept,
recept slepice,
bažantí slepice recepty,
jidlo ze slepice,
jídla ze slepice,
jak zabít slepici,
úprava slepice,
recepty slepice,
recept na bažantí slepici,
slepice v červeném oleji recept
Suroviny:
slepice,
povidla švestková,
švestky sušené,
slanina,
bobkový list,
jalovec,
vývar drůbeží,
jablko,
olej
Komentáře (38)