Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčková bublanina

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lendiiik Lendiiik

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Upečte si s dětmi bublaninu. Budete potřebovat jen deset minut, abyste do trouby vložili plech s těstem. Moučník z litého těsta, který je plný ovoce, připravíte za pomoci hrnku, zcela bez vážení.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 647 kJ /
3 740 kcal
Bílkoviny59,02 g
Tuky143,84 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 404 mg
Sodík 377 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy546,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dortovou formu vyložíme papírem na pečení, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Promícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vajíčky, olejem a mlékem. Krok 3: Těsto nalijeme do plechu, poklademe ovocem a vložíme do trouby. Krok 4: Pečeme na 180 °C zhruba 40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí vyjít suchá.

TIP: Nejlepší recepty na hrníčkové moučníky

Zveřejněno 28. 7. 2009

Poznámka autorky Lendiiik

Bublanina byla upečena v dortové formě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčková bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLpD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčková bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLpD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Libulka: :yes: foto

Posílám bod a foto, dnes byla s višněmi :-)

Dělám totéž, vždycky pohoda. Akorát dortová forma je moc malá a těsto pak příliš vysoké, proto bývá nahoře spálená, uprostřed syrová.
Já toto množství dávám na velký vysoký plech do trouby, dělám to na 1 a 1/2 množství, plech vymažu olejem a vysypu polohrubou moukou.
Peču cca 20 - 30 minut, kontroluji barvu a po 20 minutě zkouším dřevěnou špejlí, je-li už upečeno.
Nahoru v podstatě jakékoli ovoce (třeba i kompotované, odkapané), pokud dávám jablka, tak do těsta přidávám trochu skořice.
Je zajímavé použít do těsta i např. mandlovou nebo rumovou tresť, chutná to vždycky moc dobře :-)

Jana: pokud ji peču v dortové formě, tak chvilku na 180 stupňů, pak stáhnu na 150 stupňů a dopeču, doba asi 30-40min. Pokud peču na plechu tak na 180 stupňů asi 20-25 minut.

Dobrý den bublaninu mám 20min v troubě naběhla krásně ale ve vnitř je syrová prosím jak dlouho jí pečete?

Včera jsem ji pekla taky v dortové formě. Pekla jsem ji na 4x zvrchu spálená,vevnitř syrová;-(;-(.Spálené jsme oškrábali a to co šlo snědli:-D

Zůstalo mi pár švestek a bylo to tak akorát na tuhle bublaninu. Místo cukru jsem dala Claru-cca 40g a použila jsem celozrnnou jemně mletou mouku. Rychlovka. Na 200 stupňů jsem pekla 20 min a bylo hotovo;-). Dovolím si přidat foto;-) a plus:yes:

Byla mnamky:)

Musim konstatovat ze pred hodinou jsem dala bublaninu do trouby a jeste neni hotova ;-( Uprostred je dokonce studena !!! Ja to nechapu, mam novou troubu a vzdycky pekla perfektne... tak ja nevim co se deje, krasne nabehla ale to je vsechno ach jo..:no:

Recept super akorát by bylo ještě dobré napsat na kolik stupnů a jak dlouho se to asi cca peče.www.martina.cz

:yes:

Jelikož jsem na tento receptík narazila jako na první a na další už jsem nekoukala.....tak jsem ho vyzkoušela a to už úspěšně dvakrát a nemohu si ho vynachválit.:-)):-D Leni super, rychlý, jednoduchý, nic zvláštního a přitom tak dobrý.....moc fajn :-K:yes::yes::yes:bodík posílám:-))

Lenka, prosím Ťa, receptík je dobrý, určite to myslíš aj ty dobre, ale sa tu vyskytuje asi 100 krát, niekedy iba s malou odchýlkou...Mohla by si pridať niečo iné?

Tématické fráze:
rybízova bublanina hrníčková, boruvkova bublanina, švestková bublanina, švestková bublanina s drobenkou, hrnečková bublanina, hrníčková bublanina s ovocem, bublanina s jablky, bublanina s jogurtem, bublanina svestkova, jahodova bublanina s jogurtem, jahodová bublanina s drobenkou, recept na hrníčkovou bublaninu, hrníčková buchta se švestkami, olejova hrnickova bublanina, bublanina, jogurtová bublanina, hrníčkové recepty, hrnková bublanina, rybizova bublanina hrnickovy recept, bublanina boruvková s drobenkou

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, prášek do pečiva, jahody, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu