Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ragú z mletého masa zapečené s bramborovou kaší(v originále cottage pie)

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzena ruzena

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 386 kJ /
2 721 kcal
Bílkoviny136,05 g
Tuky164,26 g
Vláknina34,27 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 706 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy160,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupaný celer a mrkev nastrouháme nahrubo a osmažíme v hrnci na rozpáleném oleji. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a přidáme ke kořenové zelenině. Krok 3: Vše dobře orestujeme. Krok 4: Pak přidáme mleté maso a dále restujeme. Krok 5: Přidáme rajčatový protlak a promícháme. Krok 6: Osolíme, přidáme v plátýnku zabalené divoké koření (já měla v sáčku od Vitany koření na svíčkovou) a čerstvý rozmarýn. Krok 7: Dle potřeby podléváme vývarem a vaříme do měkka.Zhruba asi 30-45 min. Krok 8: K uvařenému masu přidáme hrášek s kukuřicí (pokud nemáte, nemusíte, já také neměla a nedala) a promícháte. Krok 9: Mezi tím si uvaříte oloupané brambory na kaši. Krok 10: K ještě teplým propasírovaným bramborám přilijeme smetanu a žloutky. Krok 11: Osolíme a vše dobře prošleháme. Krok 12: Kaše nesmí být moc řídká.Pak si naplníme cukrářský sáček touto kaší. Krok 13: Z mletého, uvařeného masa vyndáme sáček s kořením a rozmarýn (pokud je tam čerstvá větvička). Krok 14: Ragú rozprostřeme do zapékací misky a pokryjeme povrch bramborovou kaší,kterou nastříkáme pomocí cukrářského sáčku. Krok 15: Zapékáme v předehřáté troubě pod grilem do zlatova na 250 st.asi 20-25 min. Krok 16: Pokud nemáte v troubě gril,jako já, tak to v té troubě jenom upečete.

Zveřejněno 16. 1. 2014

Poznámka autorky ruzena

Tento recept mě zaujal v letáku z Lidlu,jak tam ti dva pánové vaří.Tak jsem vyzkoušela a je to moc dobré.Pokud máte zapékací misky menší,třeba na jednu porci,tak můžete každou porci zapékat zvlášť a rovnou tak i servírovat přímo z těch misek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RnXz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RnXz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Daniela B:děkuji,žes vyzkoušela:yes::-D:-))

moc dobré, dnes jsme měli k obědu, ještě jsem posypala sýrem :-p přidala jsem foto

Všechny suroviny jsou velmi jedlé a dohromady je to mňam:-p:-p +7

Fajn kombinace surovin,jen pro nás bez kukuřice:-*
Růženko,hezky jsi připravila príma šťavnatou dobrotu:-p:yes::-K

Krásné Růženko a asi i chutné;-):-p:yes:

spagetka:Spagi vyzkoušej,je to mooooc dobré:-p:-))

Přesně na tohle jsem v letáku koukala:-D:-D a taky líbí. Vypadá to moc chutně :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí ragů z mletého masa, cottage pie, vepřové ragů z mletého masa, zapecene maso s kasi, mleté hovězí ragů, hovězí ragů s bramborovou kaší, cottage pie recept, zapečené mleté hovězí, recepty hovězí ragú, mlete maso s kasi, ragú z mletého hovězího masa, zapečené mleté maso s cuketou, mlete maso s bramborovou kasi, mleté maso zapečené s bramborem, hovězí mleté maso,bramborovákaše, mleté hovězí s bramborovou kaší, maso zapečené s kaší, zapecene mleté maso, zapečené mleté maso recepty, vepřové maso s bramborovou kaší

Suroviny:
maso mleté mix, olej, mrkev, celer, cibule, česnek, protlak rajčatový, bobkový list, pepř černý, koření nové koření, vývar hovězí, sůl, hrášek mražený, kukuřice sterilovaná, brambory, smetana ke šlehání, máslo, žloutek

Přidat fotografie receptu