Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné bramborové knedlíky (bez vajec)

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 558 kJ /
850 kcal
Bílkoviny23,75 g
Tuky5,65 g
Vláknina25,23 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy163,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory ve slupce uvaříme den předem a necháme zcela vychladit. Krok 2: Druhý den oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mleté lněné semínko a škrob se solí. Krok 3: Promícháme rukama a je-li potřeba, přidáváme škrob tak dlouho, dokud těsto není kompaktní. Mě stačilo cca 5 vrchovatých lžic škrobu. Krok 4: Vybranou náplň nastrouháme nebo rozmixujeme na jemno. Krok 5: Z bramborového těsta si kousek odebereme, na ruce udeláme placku, do středu dáme náplň a uzavřeme. Krok 6: Když máme spotřebované všechno těsto, dáme připravené knedlíky vařit do vroucí osolené vody. Krok 7: Jakmile vyplavou, necháme ještě max. 5 minut na mírném plameni. Poté vyndáme a necháme chvíli odpočinout. Podáváme se špenátem nebo zelím a smaženou cibulkou s celerovými „škvarečky“.

Zveřejněno 26. 1. 2014

Poznámka autorky Lucasinka

Z tohoto množství jsem udělala 15 středně velkých knedlíků. Těsto jde využít i na neplněnou verzi.

www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zkO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zkO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:yes::yes::yes::-p

Vzpomínám na velmi dobré bramborové knedlíky se zelím, ještě ze střední školy, kdy je paní kuchařky neplnily, ale posypaly na kostky nakrájenými kvalitními špekáčky :-p. Dodnes se těší mé oblibě, těmto +9 :-p:-K:yes:

Taky se mi recept líbí :yes:

:yes:

:yes::yes::yes:

:-p

Tématické fráze:
vegan bramborové knedlíky, recepty bramborové plněné knedlíky, bramborový knedlík vegan, vegan bramborový knedlík, bramborové knedlíky vegan, bramborový knedlík bez vajec, vegan plněné knedlíky, plnene bramborove knedliky, plněné bramborové knedlíky bez vejce, lněné bramborové knedlíky, bramborove knedliky s tempehem, bramborové knedlíky recept bez vejce, recept na bramborové knedlíky, plnene knedliky vegan, bramboráky bez vajec, bramborové knedlíky bez vajec, vegan plněné bramborové knedliky, plněné knedlíky ze škrobu, bramborové knedlíky bez vajec recept, plněné bramborové knedlíky vegetariánské

Suroviny:
brambory typ a, semínka lněná, škrob kukuřičný, sůl, párky veganské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu