Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s brokolicí

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Zdravou brokolici bychom měli jíst častěji v jakékoliv podobě. Tento pikantní pokrm doplněný těstovinami je rychlý, na přípravu nenáročný a ve výsledku nejen dobrý, ale i dobře stravitelný.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 704 kJ /
2 797 kcal
Bílkoviny82,84 g
Tuky93,06 g
Vláknina36,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy389,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z brokolice odřízneme tvrdý košťál a přepůlíme, neporcujeme. Brokolice se během vaření pak sama rozdělí. Kdyby byla od začátku rozkrájená na malé kousky, vznikne vařená břečka. Krok 2: Do velkého hrnce s vařící vodou osolenou mořskou solí vložíme brokolici a vaříme do poloměkka. Krok 3: Pak přidáme do stejného hrnce spolu s ní vařit těstoviny a vaříme tak dlouho, aby těstoviny byly al dente. Krok 4: Vše slijeme přes síto, trochu vývaru zachytíme a směs vhodíme zpět do hrnce. Krok 5: Na pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje, přidáme na plátky nakrájený česnek a nakrájenou čerstvou chilli papričku, smažíme jen chvíli, aby česnek jen zezlátl. Krok 6: Pak česnek z pánve odstraníme a olej s papričkou vlijeme k těstovinám s brokolicí a lehce promícháme. Krok 7: Můžeme podle potřeby přidat trochu vody z vaření těstovin, aby pokrm byl šťavnatý. Brokolice se přitom rozpadne na drobné kousky a krásně se spojí s těstovinami v jeden harmonický celek. Krok 8: Na talíři posypeme trochou strouhaného sýra.

TIP: Jak využít květák a brokolici?

Zveřejněno 1. 2. 2014

Poznámka autorky zizala

Zdroj: www.gurmanka.cz, textově upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x5wP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x5wP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Marie Svarcova: Děkuji, ano, taková jídla máme rádi :-K

:-)<3:yes::yes: Výborné, jednoduché jídlo. Také dělávám:-K

petram: Udělala jsi mi velikou radost, děkuji za vyzkoušení i fotku :-):-K:-K

Velká mňamka! Posílám fotku a bodík. Vařila jsem z bezlepkových kukuřičných těstovin, proto jsou na obrázku tak žluté.

Patricie: Mám velkou radost :-):-K:-K Díky za vyzkoušení receptu i krásnou fotku :-K:yes:

:-KTak jsem recept vyzkoušela a přidávám foto. Měla jsem těstoviny mušličky. Určitě budu opakovat. Jednoduché a dobré, díky za recept:yes::yes::yes:

Pěkné:-p:yes::yes:

Děkuji vám všem za milé komentáře :-):-K

:-K Jednoduchý , bezvadný recept.:yes:

Jednoduché a tak moc chutné:-p:-p Jaruško, dala bych si:-p:-p +5

Ano, to je ono, puzivaji se ta poupata a mlade listy, dekuji.

tejaja: jj,česky vodnice

Pod latinským názvom Brasica rapa sylvestris sa skrýva okrúhlica;-) Ibaže u nás sa používa buľva, nie listy.;-)

Toto má moc rád můj vnuk Adamek je to výborné,jenom tam nedávám tu feferonku.

Jitkas: Děkuji za info, někdy zkusím i s květákem. Ovšem tu druhou zeleninu u nás asi vážně neznáme, zkusila jsem vygooglit, jak vypadá. Je hodně podobná brokolici, má jen menší a řidší růžice.

http://www.alimentipedia.it/broccoletti.html

Recept, tak jak je napsany, je perfektne "po italsku". Muze se pouzit i kvetak ci cima di rapa (Brasica rapa sylvestris)-repice? Mam dojem, ze v Cechach se nepouziva.

tejaja: Ten květákový recept je zajímavý a určitě by nám chutnal, ale to zapečení se smetanou a slanina ho chuťově háže někam přece jen jinam ;-) Tohle je italský recept, Italové jsou minimalisti, co se týká použitých surovin a to mně osobně velmi vyhovuje :-8

Je tu recept s rovnakým postupom varenia, kedy sa cestoviny varia spolu v jednom hrnci so zeleninou, ale namiesto brokolice je tam použitý karfiol. A pokrm sa v konečnej fáze zapečie.
http://www.toprecepty.cz/recept/30856-testoviny-s-... ;-) Môže to byť dobré, na ten karfiolový som viackrát pozerala, raz na to dôjde ;-)

Hm, tyhle těstoviny jsem neviděla, omrknu, mám ráda různé typy, prakticky stejně dělám, jen jsem to vařila vždy extra - brokolici a těstoviny. A zrovna na zítra mám chuť na brolindu, už si píšu, co nemám - jo ten sýr:-D ;-):-p:yes:

Coleta: Děkuji, ano taky mám ráda její recepty, jsou podle mého gusta ;-):yes:

Žížalko, to bude dobré. Z gurmánky taky často čerpá. Má výborné recepty. třeba podle jejího receptu připravená kančí kýta se šípkovou omáčkou je dokonalost sama.Hlavně nemá v receptu mnoho surovin a nesourodých. Zkusím uvařit.

Tématické fráze:
těstoviny s brokolici, brokolice s těstovinami, recepty s brokolici, recept na těstoviny s brokolicí, těstoviny s brokolicí recepty, těstoviny s brokolicí recept, recepty na těstoviny s brokolicí, brokolice recepty, recept s brokolicí, těstoviny s brokolicí, recept, recepty z brokolice, jak udělat brokolici, recepty testoviny s brokolicí, recept brokolice s testovinami, těstoviny z brokolici, recept těstoviny s brokolici, recept těstoviny s brokolici, brokolice s těstovinami recepty, brokolice s těstoviny recept, brokolice s testovinama

Suroviny:
brokolice, těstoviny, olej olivový, česnek, feferonka, sůl mořská, pecorino

Přidat fotografie receptu