Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krabí omáčka se sépiovými tagliatelle, krevetami a lososem

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 642 kJ /
1 109 kcal
Bílkoviny94,73 g
Tuky67,07 g
Vláknina5,70 g
Cholesterol 443 mg
Sodík 2,59 g
Sůl6,23 g
Sacharidy30,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny: Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 5 minut. Scedíme a zakápneme olejem. Krok 2: Omáčka: Na oleji opražíme na drobné kostičky nakrájenou slaninu a přidáme jemně nasekanou cibuli. Zaprášíme moukou a opražíme lehce do světlehněda. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme nakrájené krabí tyčinky a vaříme 20 minut. Nakonec přidáme smetanu na vaření a lehce prohřejeme. Krok 3: Maso: Filety lososa opečeme na oleji z obou stran. Na závěr přidáme loupané krevety a jen lehce prohřejeme. Krok 4: Servírování: Teplé těstoviny dáme do hlubokého talíře. Zalijeme je omáčkou a navrch dáme lososa i s krevetami.

Zveřejněno 4. 2. 2014

Poznámka autora evosheek

(c) Evosheek

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5l2

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5l2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Tak totok je příjemné vybočení z těch topinek, namazaných chlebů, opečené sekané, dortíků a jiných vrcholných zdejších perel... Krásné, nápadité a jistě chutné. Víno v omáčce by jistě neublížilo a "krabí" treskové tyčinky lze odpustit, praví krabi jen do omáčky jsou u nás přeci jen trochu přepich. Takže fajn, gratulujeme a děkujem!!:-K

Pro mě talíř plný dobrot:-p:yes:

Toz ja bych si dala. Ty spagety jsem nezkousela, ale rada bych! Maji jinou chut nez normalni? Nebo jsou zbarvene jen zbuhdarma? Kraba miluju a krevety taktez, tyhle potvory jsou si vsechny chuti podobny. Lososa nikdy neodmitnu, to je kral ryb...jenom bych to zalila nejakym vineckem, to k morskejm plodum jde. Takze za:yes:

Tak tomu se říká mořský masakr:-O
černý špagety bych asi neměla odvahu okoštovat,vypadají strašidelně.(to jsou určitě ty sépiové) krab mě chuťově moc neoslovil, krevety mi od pohledu přijdou jako přerostlé blechy:-)) Takže mě jen toho lososa prosím:-D
néé, pro fajnšmekry určitě mňamka;-)

Tématické fráze:
krabí omáčka, tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny, tncz nova levné recepty ládi hrušky, tagliolini s černou sepií recepty, domácí krabí omáčka, krabí tyčinky a krevety na vine, tagliolini s černou sepií recept, kraby omáčka, krabi omacka na spagety, testoviny s krevetou a lososem, recept na těstoviny s lososem a krevetami, krevetove omacky, sepiové těstoviny, sepiova omáčka na těstoviny, losos a krabí tyčinky recept, přepich, recepty ládi hrušky těstoviny s lososem, recepty ládi hrušky těstoviny s lososem, těstoviny s lososem a krevetkami

Suroviny:
těstoviny taglitelle černé, voda, sůl, olej olivový, olej olivový, cibule, slanina anglická, mouka hladká, krabí tyčinky, smetana na vaření, voda, losos, krevety, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu