Suroviny
Porce: .
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 975 kJ / 1 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,38 g |
Tuky | 165,34 g |
Vláknina | 23,33 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 343 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 27,04 g |
Postup přípravy
V rendlíku povaříme ve 4 PL vína drobně krájenou šalotku. Vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se kapalina vyvaří.
Odstavíme a přidáme 2 PL vína. Krok 2: Vytipujeme nádobu takové velikosti, aby se v ní ryba dala uvařit.
Odhadneme (nebo odměříme) takové množství vody ve kterém bude ryba skoro ponořena. Krok 3: Z odměřené vody, zeleniny, koření, octa a soli uvaříme slabě kyselý, přiměřeně kořeněný vývar. Krok 4: Když se zelenina uvařila, vývar scedíme a asi 20 minut v něm pošírujeme očištěnou štiku. Krok 5: V mezičase dohotovíme máslovou omáčku:
Máslo rozdělíme asi na 10 kousků.
Rendlík s cibulovým základem (podle bodu 1) dáme na velmi mírný oheň a když se tekutina zahřeje, přidáme kousek másla.
Mícháme, a když se máslo rozpustí, přidáme další kousek másla.
Za stálého míchání postupně přidáváme všechny kousky másla.
Výsledkem je krém, který vypadá jako řídká holandská omáčka.
Tento máslový krém vlijeme do nahřátého omáčníku a společně s uvařenou štikou na táce můžeme podávat.
K tomuto receptu na štiku Achille Gregor napsal:
Jednou mě jeden dobrák, který ví, že jím rád ryby, pozval na štiku. Přišel jsem pln dobré vůle a poznal jsem, jak se dá štika nejvhodněji zkazit. Ze všech možných úprav si ten dobrák vybral právě ten nejméně vhodný: smažení.
A recept končí slovy: To je recept z Nantes, který z méně hodnotné štiky vytvoří jídlo par excellence!
Vyzkoušejte a seznáte, že A. Gregor nepřehání
Recept upraven
Zveřejněno 5. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štika na másle z Nantes
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xzY
Moje poznámka
Štika na másle z Nantes
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xzY
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 1 hodinou
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 2 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 2 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 10 minutami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 1 hodinou
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 1 hodinou
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 2 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 4 hodinami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 5 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 6 hodinami
Tématické fráze:
štika na másle,
úprava štiky,
recept na štiku top recepty,
recept stika na masle,
štika recepty na másle,
jak upravit štiku,
pokrmy ze štiky,
recept na úpravu štiky,
recept na štiku na másle,
recept na štiku,
recepty na štiku,
vaříme štiku,
štika recept,
koření na štiku,
recepty na úpravu štiky,
stika na masle recept,
pokrm ze štiky,
jídlo ze štiky,
štika ma másle,
recept na štiku na masle recept
Suroviny:
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
koření divoké,
tymián,
ocet,
sůl,
štika,
víno bílé,
cibule šalotka,
máslo
Komentáře (11)