Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo-bulgurové placky

Křupavé bramboráky máme rádi skoro všichni jako přílohu k masu a omáčce nebo jen tak samostatně. Vyzkoušejte je v této vylepšené verzi s bulgurem a medvědím česnekem. Určitě si na nich pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie663 kJ /
158 kcal
Bílkoviny8,86 g
Tuky7,61 g
Vláknina0,25 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 101 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy13,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme. Krok 2: Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. Krok 3: Všechny ingredience smícháme a těsto necháme asi 15 minut odležet. Krok 4: Z těsta vytvoříme placky a smažíme je na rozpáleném oleji po obou stranách.

TIP: Jak smažit bramboráky

Zveřejněno 16. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo-bulgurové placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RnGO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo-bulgurové placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RnGO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Dnes odzkoušeno. Výborné placky.:yes::yes::yes:

hanahcotton:Všecho doma mám,jen nevím kam na medvědí česnek:-))

Michaela Medkova:Kupuju ho ve zdravé výživě,už je tu několik receptů,tak jsem koupila a uvařila,je to opravdu dobré.

Jsem moravacka, zijici v Holandsku. Bulgur varim moc casto, myslim, ze casteji jak ryzi. Dokonce z neho delam (rizoto). Bulgur je velmi chutny a navic opravdu zdravy.
Timto receptem mi autorka udelala velkou radost. Myslim si, ze to bude moooooc dobreeeee. A muj pritel si na techto plackach pochutna. Klasicke bramboraky totiz miluje. Jeste jednou, dekuji za recept.

To by mi chutnalo:-p:yes:

Hani, tak to nemá chybu!!!:yes::yes::yes::yes::yes:

hanahcotton: Hani, děkuji za vysvětlení:-)

Michaela Medkova:Míšo je to předvařená nalámaná celozrnná pšenice a já ho používám jako přílohu, třeba místo rýže...včera jsem měla bulgur k roštěnkám a zůstal mi, tak jsem ho potřebovala spotřebovat....;-)

Michaela Medkova: Míšo, tu čti:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Bulgur

Co je bulgur:-? Jinak to vypadá móc dobře, takové křupavé:-p

Hani,jůůů hned bych ochutnala:yes:

Tématické fráze:
bramborák recept, bulgurové placičky, bulgurové rizoto, recept bramborák, bramboráky recept, bramborák recepty, burgurové placky, bulgurové recepty, bulgurové rizoto s kuřecím masem, bulgur placičky, placičky z bulguru, recept s bulgurem, recepty bramborák, recept bramboráky, bramboráky recepty, recept na bramborák, bramborové placky, vaření.cz/recepty na burgurové placky, bulgurové rizoto top recepty cz, bulgur restovany

Suroviny:
brambory, bulgur, vejce, česnek mědvědí, restovaná cibulka, solamyl, kmín drcený, sůl, olej

Přidat fotografie receptu