Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečené jehněčí plíčky a srdíčko s granátovým jablkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie226 kJ /
54 kcal
Bílkoviny1,89 g
Tuky0,22 g
Vláknina4,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy10,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pľúcka, srdiečko a slezinu narežeme na malé kúsky, pridáme na kolieska narezaný pór, na hranolčeky narezanú mrkvu, cesnak a všetky koreniny. Krok 2: Premiešame a zalejeme vývarom tak, aby mäso bolo tesne pod hladinou. Krok 3: Zakryjeme a v rúre pri 140°C dusíme 1 hodinu. Potom skontrolujeme množstvo šťavy, ak treba, podlejeme horúcim vývarom a zakryté dusíme ďalej 1 hod.
Podávame s ryžou, tarhoňou alebo nokami (ja som dala pohánku), posypané jadierkami granátového jablka.

Zveřejněno 23. 2. 2014

Poznámka autorky tejaja

Pravdaže možno použiť aj bravčové pľúcka a bez srdiečka, ale je potrebné dobre vyrezať priedušky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rMN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rMN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Dana: Danka, asi ťa sklamem, ale smaltovaný tlakáč mám od nás, kupovala som ho ešte v zásielkovom obchode Magnet. Z Maďarska mám ten hliníkový, a náhradné tesnenie som kupovala v Metre. Inak tesnenie vydrží podstatne dlhšie, ak sa po umytí dá dole. Netreba ho nechať na pokrievke. To jedno tesnenie mám na ňom už roky, len po umytí dávam dolu. A používam hrniec dennodenne.
Podľa toho ako píšeš, tak máš taký istý priemer tesnenia ako ja. Myslím, že najlepšie by si urobila, keby si zobrala sebou do obchodu pokrievku a priamo v obchode odskúšala tesnenie. Určite niektoré ti bude sedieť. A ak také nájdeš, kúp si 2-3 do zásoby. ;-)

Tak toto by som rada ochutnala,ale kde ?
Mimochodom,veľmi by som prosila,tejaja,čítala som tu starú diskusiu o maď. tlakovom hrnci a tam píšeš,že si si tesnenie kúpila v Maďarsku do zásoby (mám smaltovaný tlakáč) a potrebujem tesnenie cca 17,5cm priemer,lenže v Maďarsku som stratená.Napíšeš mi typ obchodu,kde sa to dá kúpiť?Aj maďarský názov by som uvítala.Ďakujem vopred za pomoc.;-(

zajimava kombinace

To je zajímavá kombinace :-p:yes:

Tématické fráze:
plíčky, jehněčí slezina, jehněčí plíčka, losos s granátovým, jehneci srdce recepty, jehněčí plíčky, plíčka jehněčí, jehněčí plička recept, pečené jehněčí.srdce, jak uvarit plicky, jehněčí po maďarsku, recept plička z danka, omacka s granatovym jablkem, jehneci srdce, srdicka z jablek, jehněčí recepty intext:srdíčko, recept pomalu pecene jehneci, tncz nova babicovy dobroty 17.5

Suroviny:
jehněčí plucky, jehněčí srdce, jehněčí slezina, mrkev, pórek, česnek, bobkový list, pepř černý, koření nové koření, paprika sušená sladká, sůl, vývar drůbeží, jablko granátové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu